Carrera judicial

Els jutges han perdut un 15% de poder adquisitiu en l'última dècada

El percentatge és del 14% a la resta de l'escala processal

dibujo

dibujo

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

El Consell General del Poder Judicial (CGPJ) xifra en un 14,07% la pèrdua de poder adquisitiu dels membres de la carrera judicial en el període 2010-2018, un percentatge que s’eleva al 15,09% per a la categoria de jutge.

Es tracta d’una de les principals conclusions que recullen els informes posats a disposició de les associacions judicials per recolzar les seves reivindicacions en matèries retributives, segons informa l’òrgan de govern dels jutges.

Els informes han sigut elaborats pels diferents serveis del CGPJ, entre ells el gabinet tècnic, el servei d’inspecció, la secció d’estadística i gerència i intervenció després de les converses mantingudes pel consell i les associacions.

Aquests documents analitzen, entre altres aspectes, la pèrdua de poder adquisitiu dels membres de la carrera judicial, el sistema de retribucions variables i les prestacions de jubilació.

Una de les conclusions d’aquests informes és que la pèrdua de poder adquisitiu dels membres de la carrera judicial en el període 2010-2018 ha sigut del 14,07% i d’un 15,09% per als qui tenen la categoria de jutge.

També revelen que el percentatge dedicat a retribucions variables de la carrera judicial en relació amb la massa salarial és d’1,47%, mentre que per al personal investigador del CSIC representa un 13,92% i per al conjunt del personal del Consell d’Estat suposa un 16,91%.

Ara, el Consell ha acordat posar-los a disposició de les quatre associacions judicials perquè puguin avaluar l’abast de les seves demandes, la seva oportunitat i la seva cabuda dins del marc legal.

Notícies relacionades

Fa gairebé un any el president del poder judicial, Carlos Lesmes, va destacar en l’obertura de l’Any Judicial la necessitat que les autoritats competents prestin l’atenció corresponent a les demandes de jutges i magistrats.

Es va referir a la minva en els seus drets estatutaris i en les seves retribucions, així com als increments notables de les seves càrregues de feina sense augmentar la planta judicial i amb limitats recursos humans i materials.