PRIMÀRIES A LA DRETA

Rufián proclama que Casado seria "un bon candidat per a La Falange"

El portaveu d'ERC ironitza sobre la proposta de l'aspirant a president del PP d'il·legalitzar els partits independentistes

rufin

rufin

1
Es llegeix en minuts
EFE

El portaveu adjunt d’ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha assenyalat aquest dimarts que l’aspirant a la presidència del PP Pablo Casado és "un bon candidat per a La Falange", quan li han preguntat sobre la seva idead’il·legalitzar les formacions independentistes.

Als passadissos de la Cambra Baixa, Rufián s’ha referit així sobre aquesta proposta que el diputat popular va llançar l’octubre passat i que va confirmar aquest dilluns en una entrevista a la cadena Cope.

Notícies relacionades

"En el tema de Catalunya, jo vaig dir que s’havia d’il·legalitzar els partits que vulguin trencar Espanyatrencar. Vaig estar a l’avantguarda a l’hora d’enfrontar-me al secessionisme. No s’han de tenir contemplacions amb els que han fet un cop d’Estat", va assegurar el rival de Soraya Sáenz de Santamaría pel lideratge del PP.

Diàleg natural

D’altra banda, l’independentista català ha qualificat de "normal" que el president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, i el de la Generalitat catalana, Quim Torra, hagin reprès el diàleg institucional. "És dramàtic que sigui notícia que dues persones tan importants que representen tantes coses parlin", ha dit Rufián, i ha incidit que el natural en democràcia és que aquest diàleg es produeixi.