Calvo i Aragonès es reuniran aquest dijous a Madrid

El vicepresident posarà sobre la taula la llista de 45 punts amb què Puigdemont va anar a reunir-se amb Rajoy

carmen-calvo-se-reunir-con-aragones / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La vicepresidenta del Govern, Carmen Calvo, i el vicepresident del Govern, Pere Aragonès, ja han acordat una trobada per aprofundir en el desglaç entre administracions, segons avança la cadena SER. Es reuniran previsiblement aquest dijous, tot i que fonts coneixedores de la trobada assenyalen a EL PERIÓDICO que "encara no està tancat" l’ordre del dia.

Segons assegura l’emissora, els dos dirigents van parlar per telèfon durant la reunió entre Sánchez i Torra a la Moncloa. La seva entrevista se celebrarà abans del Consell de Ministres que designarà els representants del Govern en la comissió bilateral forjada aquest dilluns. La trobada es produeix a petició del vicepresident català, que, per qüestions d’agenda prèvia, tenia previst desplaçar-se a Madrid.

La portaveu del Govern, Elsa Artadi, en la roda de premsa posterior al Consell Executiu, ha precisat que la reunió forma part dels contactes "bilaterals" que la Generalitat vol tenir amb els diferents ministeris i ha dit que Aragonès reclamarà "els incompliments" de l’Estat amb Catalunya i abordarà les necessitats del Govern. Acudirà amb la llista de 45 punts amb què Carles Puigdemont va anar a reunir-se amb el llavors president Mariano Rajoy: la Generalitat considera que no s’ha avançat, per això considera que aquells punts són "incompliments".

Notícies relacionades

En la seva primera compareixença al Parlament com a conseller d’Economia, Aragonès ja va mostrar el seu interès a reunir-se també amb la ministra d’Economia, Nadia Calviño, i la d’Hisenda, María Jesús Montero.

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha sigut l’encarregat de fer l’anunci en una entrevista a Catalunya Ràdio. Torra ha apuntat que la reunió d’ahir és l’inici del diàleg però no encara de la negociació. "Ahir va començar un reconeixement mutu tant institucional com de projecte, ¿en podem dir fins i tot inici de negociacions? Encara no", ha explicat. "Vam acordar que hi ha un conflicte polític que requereix una solució política", ha valorat, tot i que ha tornat a recordar que "en els temes de fons estem en situacions completament allunyades: l’autodeterminació i els presos polítics".