TUIT

Els CDR demanen la dimissió de Quim Torra: "No acceptem pactes ni canvis de rumb"

Els Comitès de Defensa de la República desaproven la voluntat de diàleg de Torra, expressada després de la seva reunió amb Sánchez

jcarbo44229614 sanchez torra180709192557

jcarbo44229614 sanchez torra180709192557 / DAVID CASTRO

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els Comitès de Defensa de la República (CDR) demanen la dimissió a l’actual president de la Generalitat Quim Torra per les seves declaracions després de la seva reunió amb el president del Govern Pedro Sánchez. “No som aquí per parlar de l’Estatut. No hem arribat fins aquí per llançar la tovallola. No acceptem canvis de rumb. Avanceu en el que vau prometre en campanya electoral o dimitiu”, han tuitejat.

Torra ha assenyalat que després d’anys d’incomunicació entre els governs espanyol i català s’obria una nova etapa: "Feia molts mesos, molts, que cap president no tenia l’oportunitat de debatre amb tranquil·litat amb el president als jardins de la Moncloa. D’empatitzar, d’intentar entendre la posició de l’altre. Si això és un canvi d’etapa, anomenem-lo canvi d’etapa”,ha destacat el president.

El tuit de CDR Catalunya evidencia la fractura en el sector independentista català: Torra encarnaria els que busquen vies de diàleg, també anomenats ‘processistes’; mentre que els CDR continuen apostant, segons el tuit, per la via unilateral per aconseguir la independència. Sense anar més lluny, algunes de les etiquetes són #RepúblicaODimissió i #NoAlProcessisme.

Notícies relacionades

Respecte als polítics presos i exiliats, “no s’ha negociat res”, en paraules de Torra, però fonts penitenciàries han informat Europa Press que la Guàrdia Civil iniciarà demà dimarts el trasllat a Catalunya dels exconsellers de la Generalitat Joaquim Forn, Jordi Turull i Josep Rull.

 Els agents de la Uprose, la unitat encarregada dels trasllats, agruparan els tres líders del procés que encara continuen a Madrid. Des de la presó de Valdemoro, el centre penitenciari que centralitza la majoria de les conduccions per tenir mòduls especials dissenyats per a aquest fi, seran traslladats fins al de Lledoners, a Sant Joan de Vilatorrada (Barcelona), el mateix on van ingressar els polítics presos Oriol Junqueras, Raül Romeva, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart.

Temes:

Quim Torra CDR