Primàries del PP

'Conjura palatina': Casado rebutja una candidatura unitària amb Santamaría

El candidat a succeir a Rajoy admet contactes amb María Dolores de Cospedal, tercera en la primera volta

GRAF118. MADRID, 10/04/2018.- El vicesecretario de comunicación del Partido Popular, Pablo Casado, a su llegada a la rueda de prensa que ha ofrecido esta mañana en la sede del partido, donde ha presentado toda la documentación sobre su máster de la Universidad Rey Juan Carlos, que según ha explicado hizo en 2008 no por el título en sí mismo sino porque quería acceder al doctorado y entonces se requería. Casado ha mostrado ante los periodistas todos los papeles sobre la inscripción y el pago fraccionado de la matrícula, así como la solicitud y aceptación de convalidaciones. En su caso pudo convalidar dos tercios de los créditos y sólo tuvo que obtener veinte. El dirigente ’popular’ ha confirmado que no tuvo que asistir a clase y que esos veinte créditos los logró mediante cuatro trabajos -uno de ellos similar a lo que sería un trabajo de fin de máster-, pero ha recalcado que fue el director de este programa, Enrique Álvarez Conde, quien le explicó cómo debía organizar sus estudios y le

GRAF118. MADRID, 10/04/2018.- El vicesecretario de comunicación del Partido Popular, Pablo Casado, a su llegada a la rueda de prensa que ha ofrecido esta mañana en la sede del partido, donde ha presentado toda la documentación sobre su máster de la Universidad Rey Juan Carlos, que según ha explicado hizo en 2008 no por el título en sí mismo sino porque quería acceder al doctorado y entonces se requería. Casado ha mostrado ante los periodistas todos los papeles sobre la inscripción y el pago fraccionado de la matrícula, así como la solicitud y aceptación de convalidaciones. En su caso pudo convalidar dos tercios de los créditos y sólo tuvo que obtener veinte. El dirigente ’popular’ ha confirmado que no tuvo que asistir a clase y que esos veinte créditos los logró mediante cuatro trabajos -uno de ellos similar a lo que sería un trabajo de fin de máster-, pero ha recalcado que fue el director de este programa, Enrique Álvarez Conde, quien le explicó cómo debía organizar sus estudios y le / FERNANDO VILLAR (EFE)

3
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

El candidat a presidir el PP Pablo Casado ha considerat aquest dilluns que seria una "conjura palatina" seure ara a acordar una candidatura unitària abans de la celebració del congrés extraordinari del PP, com ha plantejat l’altra candidata, Soraya Sáenz de Santamaría.

En una entrevista a la cadena COPE, Casado ha insistit en la necessitat de celebrar un "debat ideològic" amb Sáenz de Santamaría i ha descartat la integració, perquè encara no ha acabat el procés electoral intern i unir-se ara seria com intentar "manipular el resultat" d’un partit de futbol en el temps de descans.

Casado ha reclamat el debat públic amb aquesta altra candidata a presidir el partit perquè creu que és el moment de tornar a abordar la ideologia i els principis dels quals s’ha parlat "poc" en els últims temps del PP en el Govern, quan "fer el que era urgent impedia fer el que era important".

A més, ha instat a respectar les normes de cara a la segona volta del procés intern perquè decideixin els compromissaris entre les dues candidatures que van resultar guanyadors de la primera i ha dit que el "sorprèn" que hi hagi ara diferències sobre la culminació d’aquest procés.

Ha advertit que fa "molt mal" aquest debat perquè deslegitima el procés i "comença a molestar als compromissaris" que són els que ha de votar en el congrés, i més després que ell i la candidatura de Sáenz de Santamaría hagin quedat "gairebé en empat tècnic" en la primera volta.

Segons el seu parer, seria "positiu" que els quatre candidats que no van passar de la primera volta, així com els presidents autonòmics i provincials, diguin públicament amb qui estan, tot i que ja ha constatat que aquestes candidatures i la seva estan "d’acord en el més essencial", que és el model de partit i de projecte per a Espanya.

A més, creu que els compromissaris han de tenir llibertat de vot, per la qual cosa ha apel·lat als responsables provincials i autonòmics perquè no hi hagi trucades "ni d’indicació de vot ni de pressions".

Casado ha reiterat que amb María Dolores de Cospedal l’uneix una "línia programàtica" i està parlant amb ella, que va ser presidenta de Castella-la Manxa, igual com parlarà també amb la resta de barons autonòmics però per tractar no sobre càrrecs sinó "del que necessita el partit".

"Si guanyo, dono cabuda a la resta d’equips de la resta de candidats i si perdo no plantejo cap pal a la roda", ha garantit, però ha insistit que és necessari un debat per determinar quin és el model de partit.

Maillo, en contra d’un debat

El coordinador general del PP, Fernando Martínez-Maillo, ha considerat innecessari un debat entre els dos candidats a presidir el partit, Pablo Casado i Soraya Sáenz de Santamaría, i ha advertit que si se celebra, els "més encantats" seran els rivals polítics del PP.

"Jo, sincerament, no ho veig necessari, l’organització del partit no ho veu necessari", ha afirmat Maillo aquest dimarts en declaracions als periodistes abans d’assistir a un esmorzar informatiu del president electe de Colòmbia, Iván Duque.

Maillo ha precisat, no obstant això, que la decisió de celebrar-ho depèn dels candidats i de la comissió organitzadora del congrés del partit, però ha insistit en què a ell els debats que li agraden són els del PP amb el PSOE i Ciutadans.

"Aquests són els veritables debats que esperem", ha dit. Després, ha afegit que a més cal tenir en compte que el debat seria entre dos companys de partit i que no voten el conjunt dels espanyols, sinó els més de tres mil compromissaris que van al congrés extraordinari i que ja van votar en la primera volta, per la qual cosa "molts d’ells ja tindran una decisió més o menys presa".

El coordinador general del PP ha tornat a cridar a la unitat: “La he demanat des del primer dia i la demanaré fins a l’últim”, ha remarcat.

Maillo ha defensat que la seva crida a la unitat és "perfectament compatible" amb la decisió de Pablo Casado de mantenir la seva candidatura i que es voti en segona volta.

Notícies relacionades

"Està plenament legitimat per continuar", ha insistit.Finalment, ha negat que hi hagi pressions a Casado des de la direcció nacional de partit per arribar al congrés amb un únic candidat.

El PP analitza "l’oportunitat" d’un debat

El president de la comissió organitzadora del XIX congrés del PP, Luis de Grandes, ha assegurat aquest dilluns que aquests dies el partit estudiaràl’"oportunitat"  de celebrar un debat entre Soraya Sáenz de Santamaría i Pablo Casado, els dos aspirants que han passat la primera volta de les primàries per elegir el líder del PP. Després d’assenyalar que "respectarà molt" l’opinió dels dos candidats, ha remarcat que tenen l’"obligació de ponderar el que sigui millor per al partit".