Polítics presos

Junqueras i Romeva ja tenen el permís del jutge per ser traslladats a Catalunya

Falta només el tràmit de la resposta de la Generalitat

urna-resultados

urna-resultados

1
Es llegeix en minuts
Luis Rendueles
Luis Rendueles

Redactor

Especialista en sucesos, investigació

ver +
Vanesa Lozano
Vanesa Lozano

Redactora

Especialista en Sucesos

ver +

L’exvicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras, i l’exconseller d’Exteriors Raül Romeva, actualment a la presó d’Estremera, ja tenen els permisos per ser traslladats a Catalunya en els pròxims dies, segons ha pogut saber EL PERIÓDICO de fonts del ministeri de l’Interior.

Junqueras i Romeva ja havien fet la sol·licitud del seu trasllat a una presó catalana, que al seu dia va ser rebutjada. Ara, després de la decisió del jutge Pablo Llarena sobre els altres polítics presos, el tràmit s’ha tornat a posar en marxa. La decisió d’Institucions Penitenciàries s’enviarà als Serveis Penitenciaris de Catalunya. Quan aquests responguin, es podran organitzar els trasllats d’aquests dos presos.

Les dones, en un altre furgó

Notícies relacionades

El trasllat de Junqueras i Romeva serà aviat, tot indica que la setmana que ve. En la mateixa situació, o fins i tot abans, es podrà produir el trasllat de Dolors Bassa, Carme Forcadell (actualment a la presó de dones de Meco), Jordi Sànchez i Jordi Cuixart (empresonats a Soto del Real), també aprovat ja pel ministeri de l’Interior. En el cas de les dues polítiques no podran compartir el furgó policial amb homes, de manera que s’haurà de fer per separat.

Després de la posada en marxa del trasllat de Junqueras i Romeva, només queden tres polítics catalans pendents d’iniciar els tràmits. Són Joaquim Forn, Jordi Turull i Josep Rull. Tots tres han mantingut una reunió a la presó d’Estremera aquest matí amb els seus advocats i tot indica que sol·licitaran el seu trasllat a presons catalanes aquest mateix divendres.