Sánchez defensa acostar etarres malalts terminals o grans de 70 anys

El president demana "recolzament" al Congrés per canviar la política penitenciària després de la dissolució d'ETA

undefined44004980 madrid 27 06 2018 politica el presidente del gobierno pedro 180627134736

undefined44004980 madrid 27 06 2018 politica el presidente del gobierno pedro 180627134736

1
Es llegeix en minuts

El president del Govern, Pedro Sánchez, ha defensat aquest dimecres la possibilitat d’acostar al País Basc presos de la banda terrorista ETA majors de 70 anys o malalts terminals.

En una conversa informal amb els periodistes al Congrés, on ha assistit al ple de la Cambra Baixa, Sánchez ha deixat clar, no obstant, que el canvi de presó dels reclusos depèn d’Institucions Penitenciàries i requereix "molta feina tècnica".

Ja en la seva intervenció prèvia en el ple, el cap de l’Executiu ha demanat el "recozlament" del Congrés per canviar la política penitenciària al País Basc i acostar a Euskadi els presos d’ETA, la qual cosa farà –ha dit– "sent empàtics amb les víctimes del terrorisme".

Notícies relacionades

"ETA va ser derrotada per la democràcia i, en conseqüència, el que hem de plantejar com a Govern, aquesta és la nostra responsabilitat i per a això demano el recolzament de la Cambra, és revisar la política penitenciària i adequar-la a una nova realitat, sent empàtics, per descomptat, amb les víctimes del terrorisme", ha afirmat.

Sánchez responia així al portaveu del PP, Rafael Hernando, que l’havia acusat d’haver negociat amb el ‘lehendakari’, Íñigo Urkullu, l’acostament d’etarres a canvi del recolzament del PNB a la moció de censura que l’ha portat a la presidència