ALCALDE DE VALÈNCIA

Ribó acusa el PP d'intentar fer veure que tots els polítics són iguals

Ribó declara com a imputat per un possible cas de prevaricació per negar l'accés a una enquesta sobre fallers

zentauroepp43965196 valencia 25 6 2018 pol tica  joan rib  el alcalde de val nci180625121935

zentauroepp43965196 valencia 25 6 2018 pol tica joan rib el alcalde de val nci180625121935 / Miguel Lorenzo

2
Es llegeix en minuts
Nacho Herrero

Joan Ribó, alcalde de València, ha declarat aquest dilluns com a investigat per un possible cas de prevaricació i ha atribuït la denúncia a la voluntat del Partit Popular de fer creure que tots els partits tenen els mateixos problemes. "És una denúncia que està feta amb una clara voluntat política d’intentar fer veure davant de la societat una cosa que és impossible, que tots som iguals", ha explicat.

Luis Salom, assessor del grup popular a l’Ajuntament de València i imputat en el 'cas del Pitufeo' per un possible blanqueig de diners, va denunciar Ribó per haver-li negat l’accés a una enquesta per conèixer l’opinió dels fallers. 

"Crec que hi ha mala fe. El somni d’un imputat és aconseguir que tots siguin iguals", ha explicat la sortida de la Ciutat de la Justícia.

Amb esportivitat

"Ha denunciat la vicepresidenta, conselleres i no sé a quants regidors els ha tocat. Avui li ha tocat a l’alcalde i s’ho ha de prendreamb esportivitat. Ha presentat ja no sé quantes denúncies, crec que una vintena. Fins ara totes s’han arxivat i espero que aquesta també s’arxivi, malgrat que ho ha de decidir el jutge”, ha admès.

Ribó ha dit que, "evidentment", no s’ha plantejat dimitir "en cap moment" i que aquest cas "no té res a veure amb un tema de corrupció".

L’alcalde ha assegurat que està tranquil i ha explicat que no ha contestat ni a l’acusació particular ni a la del PP "perquè entenc que és una utilització espúria de la justícia".

L’aval del secretari municipal

Respecte a la seva defensa, ha dit que la seva actuació va estar avalada pel secretari municipal i que no hi va haver negació d’informació, sinó simplement un retard en l’entrada, que es va produir tres mesos abans de la denúncia, ha especificat.

"En el màxim dels casos és una cosa administrativa, un contenciós que no es va voler plantejar i que ha anat per la via penal amb una manifesta intenció política", ha reiterat.

"El reglament orgànic preveu que en alguns casos es pugui retardar la informació quan un expedient no està acabat o per defensa. En l’argumentació del secretari explicava que retardava la informació per facilitar la defensa davant d’una denúncia de protecció de dades", ha recordat.

El PP l’acusa "d’ocultisme"

Notícies relacionades

Jorge Carbó, advocat del PP nacional, ha dit que la declaració de Ribó ha sigut "un pas més en la cerimònia de l’ocultisme (sic) d’informació" als regidors i que no hi havia "justificació" pel retard de l’entrega de l’expedient perquè es va negar fins i tot quan ja s’havien presentat al·legacions davant de protecció de dades.

"Ha donat explicacions vagues, dient que contesta el que li diu el secretari que ha de contestar i que no té informació perquè la té el regidor delegat", ha assenyalat abans d’anunciar que demanaran noves diligències i la declaració del secretari i d’aquest regidor.