PP VALENCIÀ

Trobada morta l'exregidora que va revelar la corrupció del PP de Barberá per un possible suïcidi

En una conversa gravada, María José Alcón reconeixia que manejava diner negre

zentauroepp41021392 valencia 20 11 2017 pol tica  caso taula  m  jos  alc n  l e171120134816

zentauroepp41021392 valencia 20 11 2017 pol tica caso taula m jos alc n l e171120134816 / Miguel Lorenzo

1
Es llegeix en minuts
Nacho Herrero

María José Alcón, exregidora de l’Ajuntament de València i dona de l’exvicealcalde Alfonso Grau, ha estat trobada morta en una casa que tenia a la localitat alacantina de Callosa d’en Sarrià.

Pel que sembla, i tot i que hi ha una investigació de la Guàrdia Civil en marxa, Alcón s’hauria suïcidat llançant-se per un balcó. L’exregidora tenia problemes psicològics, malgrat que el jutge del cas no havia acceptat la petició de desestimar les seves converses telefòniques incorporades a la causa.

Una gravació d’una conversa telefònica entre Alcón i el seu fill és una de les bases del ‘cas Taula’ en què al seu dia va ser investigada l’exalcaldessa Rita Barberá i encara ho estan gairebé tots els membres del grup municipal popular a l’ajuntament.

Notícies relacionades

En la conversa, Alcón revelava que abans de les últimes eleccions el PP va fer “una trampa” i li va donar “mil euros en dos bitllets de 500, diner negre...” “I jo –continua– els havia de fer una transferència legal del meu compte, o sigui, eh? Per blanquejar diners, vaja, corrupció política total”.

Alcón va dir que es tractava de “diner negre” procedent de comissions d’empreses, i quan el seu fill li va preguntar si era cosa de Barberá li va contestar que era de Mari Carmen Fuster, la seva mà dreta. "Mari Carmen, Rita sí. Llavors, a mi m’han donat mil euros en dos bitllets de 500, que és diner negre”, va revelar.