REUNIÓ SENSE DATA

Quim Torra, a Sánchez: "Quan el Govern central vulgui que ens asseguem, ho deixo tot"

El president demana que sigui una trobada "productiva" i reitera que està disposat a negociar "sense condicions"

zentauroepp43765382 180615111036

zentauroepp43765382 180615111036

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha cantat aquest divendres un bolero al president del Govern central, Pedro Sánchez, i l’ha apressat a fer la reunió que van acordar tenir en la primera conversa que van mantenir per telèfon poc després que el socialista fos investit. "Quan el Govern espanyol vulgui que ens asseguem a la taula a parlar, com diu la cançó, ho deixo tot i anem a la Moncloa a parlar".

Torra ha fet aquesta referència a la situació política durant la seva intervenció en la conferència inaugural de la 29a Trobada Empresarial al Pirineu, que se celebra des d’ahir a la Seu d’Urgell (Lleida).

Torra ha subratllat que vol que aquesta primera trobada sigui "productiva" i no una reunió "de foto", i per aquesta raó ha revelat que dos equips per cada part s’encarregaran de preparar la reunió, per a la qual encara no hi ha data.

Segona reunió

Notícies relacionades

El president de la Generalitat ha assegurat que l’important d’aquesta primera reunió és que després n’hi hagi "una segona", i ha donat per fet que Sánchez li reclamarà "preservar la unitat de l’Estat" i que ell reivindicarà el "respecte al dret d’autodeterminació del poble català".

"Nosaltres continuarem oferint mà estesa i seguirem oberts a negociar sense cap tipus de condicions i volent assumir riscos, i demanarem que també els assumeixi el Govern espanyol", ha comentat Torra.