POLICIA AUTONÒMICA

El conseller Buch aparta Ferran López de cap dels Mossos

El comissari, al acabar el 155, es va posar a disposició del conseller per seguir al capdavant del cos o on ell decidís

zentauroepp42323379 madrid 26 02 2018 politica el mayor ferran lopez sale del tr180226132053

zentauroepp42323379 madrid 26 02 2018 politica el mayor ferran lopez sale del tr180226132053 / DAVID CASTRO

1
Es llegeix en minuts
Guillem Sànchez

El conseller d’Interior, Miquel Buch, ha decidit apartar de la direcció delsMossosel comissari Ferran López, que ocupava el càrrec després del cessament de Josep Lluís Trapero en aplicació de l’article 155 a Catalunya.

Fonts de la conselleria ja havien explicat aquest matí que López havia posat el seu càrrec a disposició de Buch, que ha decidit no comptar amb ell. Fonts policials properes a la cúpula del cos han assenyalat que el 4 de juny el mateix López li va comunicar a Buch que ell ocupava el lloc en aplicació del 155 i que, una vegada fos aixecat, es posava a disposició del conseller per a continuar de cap del cos o ocupar el lloc per al qual se’l designés.

Notícies relacionades

El conseller no només l’ha apartat de la direcció, sinó que ja se li ha comunicat que no tornarà al seu lloc anterior, que era ser el segon del cos. Després d’acceptar la renúncia, Buch ha encarregat al director general dels Mossos, Andreu Martínez, i al seu equip l’anàlisi de l’actual estructura del cos i les seves dinàmiques per proposar, si cal, les mesures necessàries per reforçar l’organització policial.

Així mateix, el conseller ha encarregat a l’actual comissari en cap de la Comissaria Superior de Coordinació Territorial, Miquel Esquius, i al comissari en cap de la Comissaria Superior de Coordinació Central, Joan Carles Molinero, que continuïn dirigint de manera coordinada aquests dos centres de comandament durant aquesta etapa d’anàlisi. Tots dos dependran directament del director general.