ENTREVISTA A LA RÀDIO

Bermúdez de Castro proposa que Artadi i Aragonès vagin al Parlament a explicar el 155

L'encarregat de la intervenció assenyala que tots dos van col·laborar "activament" amb el Govern central

Revela algunes curiositats del primer dia: el futbol va ajudar a distendre i van parlar de l'Osca i el Nàstic

GRAF8023  MADRID  22 03 2018 - El secretario de Estado para las Administraciones Publicas  Roberto Bermudez de Castro  durante su comparecencia hoy ante la  comision del 155  del Senado para explicar la ejecucion  durante los ultimos tres meses  de las medidas aprobadas por la Camara Alta para Cataluna al amparo del articulo 155 de la Constitucion  EFE Juan Carlos Hidalgo

GRAF8023 MADRID 22 03 2018 - El secretario de Estado para las Administraciones Publicas Roberto Bermudez de Castro durante su comparecencia hoy ante la comision del 155 del Senado para explicar la ejecucion durante los ultimos tres meses de las medidas aprobadas por la Camara Alta para Cataluna al amparo del articulo 155 de la Constitucion EFE Juan Carlos Hidalgo / Juan Carlos Hidalgo (EFE)

1
Es llegeix en minuts
Pilar Santos

L’encarregat d’aplicar el 155 a Catalunya durant gairebé set mesos, Roberto Bermúdez de Castro, ha aconsellat que el Parlament escolti Elsa Artadi i Pere Aragonès en la comissió sobre la intervenció de la Generalitat que vol impulsar Junts per Catalunya. L’ex número dos de Soraya Sáenz de Santamaría ha assegurat que tots dos van col·laborar "activament" en la gestió del dia a dia de la Generalitat en aquell període i poden explicar moltes coses. Artadi era llavors directora general de Coordinació Interdepartamental de l’Executiu català i Aragonès, secretari d’Economia.

"El segon nivell de l’Administració, els secretaris generals Pere Aragonés, Elsa Artadi... Tota aquesta gent va col·laborar activament en l’aplicació del 155 i eren llocs polítics, llocs que perfectament podien ser cessats i que no tenien obligació", ha declarat en una entrevista a Onda Cero.  No és la primera vegada que Bermúdez de Castro subratlla el suport d’Artadi, actual portaveu del Govern de Quim Torra. Ja ho va fer el 4 de desembre, quan l’ex secretari d’Estat va acudir al Senat per primera vegada per donar compte del 155.

En l’entrevista, l’ex número dos de Santamaría ha explicat que entre els 200 dies d’intervenció el moment més complicat va ser la primera conversa de la primera jornada. La diplomàcia del futbol, tantes vegades utilitzada en conflictes enquistats, també va servir aquesta vegada. Bermúdez de Castro ha explicat que ell va parlar de l’Osca i Joaquin Nin, que juntament amb Victor Cullell era a l’altre costat de la taula, del Nàstic. Res del Barça ni del Reial Madrid, sinó de Segona Divisió. 

Les "purgues" de Torra

Notícies relacionades

Bermúdez de Castro ha lamentat la sortida de Ferran López del cos dels Mossos, perquè "ha sigut lleial a l’Estatut". Segons el seu parer, "l’Estat" hauria de “donar un cop de mà” als que estan sent "purgats" per l’Executiu de Torra.

Respecte a la possible solució per al conflicte català, Bermúdez de Castro ha opinat que "millorar el finançament o donar més competències seria només un pegat per a set o vuit anys". I ha afegit que ara com ara "no hi ha els consensos mínims per emprendre una reforma constitucional" perquè seria útil "només a curt termini".