NOU GOVERN

Carmen Calvo serà vicepresidenta i ministra d'Igualtat

La sevillana María Jesús Montero ocuparà la cartera d'Hisenda i Batet s'ocuparà d'Administracions Públiques

Ábalos serà el titular de Foment i Adriana Lastra serà nomenada portaveu en el Congrés davant del segur pas de Robles al govern

undefined42130432 madrid 16 02 2018 la secretaria de igualdad  carmen calvo  y180216124559

undefined42130432 madrid 16 02 2018 la secretaria de igualdad carmen calvo y180216124559 / JUAN MANUEL PRATS

1
Es llegeix en minuts
Juan Ruiz Sierra / Gemma Robles

A mesura que avancen les hores es van sabent nous noms de l’Executiu de Pedro Sánchez. El nou president del Govern ha escollit com a número dos l’exministra de Cultura i secretària d’igualtat del PSOE, Carmen Calvo, segons han confirmat fonts del PSOE a aquest diari. Calvo, a més de vicepresidenta, també ocuparà la cartera d’Igualtat.

També s’ha conegut aquest dimarts qui ocuparà un altre ministeri clau, eld’Hisenda. La tasca recaurà en la sevillana María Jesús Montero, que actualment ocupa la Conselleria d’Hisenda a la Junta d’Andalusia. Entre el 2004 i el 2013 va estar al capdavant del Departament de Salut.

Una altra de les integrants del cercle de confiança de Sánchez, Meritxell Batet, serà l’encarregada de dirigir Administracions Públiques. Amb Josep Borrell, seran els dos representants del PSC a l’Executiu central, segons fonts del partit que dirigeix Miquel Iceta, informa Roger Pascual.

Ábalos, a Foment

Foment recaurà en mans del secretari d’organització del PSOE, José Luis Ábalos, que compaginarà el ministeri amb el càrrec en el partit. Ábalos veu també recompensada la seva lleialtat a Sánchez en els durs moments que va viure després de la seva sortida de la secretaria general i la seva renúncia a l’escó.

Calvo, Montero, Batet i Ábalos s’uneixen així als ministres confirmats ahir: Josep Borrell per a Exteriors i Teresa Ribera per a Medi Ambient.

Altres noms que segurament integraran el Gabinet de Sánchez, tot i que encara no hi ha confirmació oficial, són els de l’actual portaveu en el Congrés, Margarita Robles, com a ministra d’Interior, i el número tres del PSOE, José Luis Ábalos, encara sense una cartera clara.

Notícies relacionades

Pel que fa a la segura sortida de Robles, la seva substituta serà Adriana Lastra, vicesecretària general del PSOE.

D’altra banda, l’exconseller basc i exassessor de Barack Obama, Rafael Bengoa, està sospesant la possibilitat d’acceptar estar al capdavant del Ministeri de Sanitat del nou Executiu del PSOE, segons han informat a Europa Press fonts properes a Bengoa.