efecte de la moció de censura

Hernando diu que Sánchez no tindrà fàcil rebaixar penes als independentistes

El portaveu del PP considera que una possible reforma del Codi Penal no comptarà amb prou suport

zentauroepp43570392 madrid   01 06 18  pleno en el congreso de los diputados  mo180601094400

zentauroepp43570392 madrid 01 06 18 pleno en el congreso de los diputados mo180601094400 / JOSE LUIS ROCA

2
Es llegeix en minuts

El portaveu del PP al Congrés, Rafael Hernando, ha avisat aquest diumenge el president del Govern, Pedro Sánchez, que no "li serà fàcil" tirar endavant una reforma del Codi Penal per rebaixar penes a l’expresident de la Generalitat Carles Puidgemont i als seus exconsellers en cas que siguin condemnats. "L’advertim que no li serà fàcil tirar-ho endavant", ha emfatitzat Hernando en declaracions a la Cadena Cope, en què ha qualificat d’"infame" l’operació que, segons el seu parer, hi ha hagut darrere per fer caure Mariano Rajoy de la Presidència del Govern a través de la moció de censura que ha guanyat Sánchez.

Hernando ha arremès també contra el líder de Ciutadans, Albert Rivera, per la seva "deslleialtat" al PP, partit que el màxim responsable de la formació taronja va assenyalar com a corrupte després de conèixer-se la sentència del cas Gürtel per uns fets que es remunten al 2003, segons ha indicat el portaveu popular.

I aquesta deslleialtat de Ciutadans, ha continuat Hernando, va ser aprofitada per Sánchez per intentar aglutinar les diferents formacions i fer caure el PP amb uns fins "espuris" i sense haver explicat en què han consistit els pactes als quals ha arribat amb nacionalistes, sobiranistes i, fins i tot, amb els "vells amics d’ETA", amb referència a Bildu.

Així mateix, Hernando ha opinat que s’ha de respectar la democràcia, una cosa que no ha fet Sánchez al haver"trencat una tradició de 40 anys segons la qual qui guanyava les eleccions, governava", sense "pactes foscos als despatxos".

Pagar per la corrupció

Sobre la situació del PP, Hernando ha recordat que el seu partit ja ha demanat perdó pelscasos de corrupció, ha expulsat del seu si els que han estat immersos en aquestes causes i amb el Govern de Rajoy ha aprovat el paquet de mesures més dur contra la corrupció, en el qual s’inclou la devolució "fins a l’últim cèntim" del robat.

Tant de bo el PP pogués revisar el que van fer alguns dels seus membres el 2003 i el 2004 i el 1998 i canviar les coses, "però no és possible", ha lamentat Hernando, com ha censurat també que es demanin responsabilitats polítiques a persones que no tenen res a veure amb el que es va fer en aquells anys.

Notícies relacionades

Després de recordar que el PSOE té dos expresidents autonòmics –Manuel Chaves i José Antonio Griñán– asseguts al banc dels acusats per corrupció en els ERO, el portaveu parlamentari del PP ha dit que les regles han de ser iguals per a tothom.

Sobre la possibilitat d’un congrés extraordinari en el seu partit, Hernando ha insistit que ara el que toca és fer una tasca d’oposició en el Congrés i en el Senat i "evitar pactes que beneficiïn Podem, els independentistes o els senyors de Bildu". "Això és el que farem. Pel fet que Sánchez hagi derrotat Rajoy, no pot provocar que el PP faci el mateix" amb el seu líder, a qui Hernando ha qualificat d’"honrat, honest" i "un dels millors presidents" que ha tingut el país, capaç d’haver creat ocupació i superat la crisi "mantenint les pensions".