els nous consellers

Bargalló: "L'única autoritat educativa a Catalunya és la 'Conselleria'"

Ernest Maragall, conseller d'Acció Exterior afirma que el 155 ha afectat al seu Departament, però "no l'ha desmantellat"

Bargalló.

Bargalló.

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El nou conseller d’Ensenyament de la Generalitat, Josep Bargalló, ha assegurat aquest diumenge que la Conselleria és "l’única autoritat educativa a Catalunya" i ha rebutjat que rebi ingerències externes. "El Departament d’Ensenyament és l’única autoritat educativa a Catalunya. Defensarà els mestres i el professorat. Prendrà accions si es fan coses que no s’han de fer. Però és només el Departament d’Ensenyament qui ho podrà fer", ha reivindicat en unes declaracions als mitjans durant una concentració en suport a l’IES El Palau a Sant Andreu de la Barca (Barcelona). Per això, Bargalló ha advertit que "s’ha acabat que des de fora de la comunitat educativa s’hi vulgui intervenir".

El de Bargalló no ha sigut l’únic missatge llançat aquest diumenge pel nou Govern de la Generalitat. De fet, els consellers comencen a donar a conèixer quina serà la línia d’actuació que segueixin els Departaments que dirigeixen. En aquest sentit, Ernest Maragall, conseller d’Acció Exterior, ha assegurat que "la presència de Catalunya al món augmentarà" durant el seu mandat. En una entrevista de Rac1, ha reivindicat que l’acció de Catalunya a l’exterior incrementarà "en eficàcia, en significació, en representació i en resultat".

Així mateix, ha avisat que la Conselleria d’Acció Exterior de la Generalitat està afectada per l’aplicació de l’article 155 de la Constitució però no desmantellada". "No hi ha desmantellament, hi ha responsabilitat, compromís i fermesa. Hi ha resultats evidents de l’aplicació del 155 però res de desmantellament", ha destacat.

Notícies relacionades

Un dels objectius del nou Govern és recuperar les delegacions de la Generalitat que van ser tancades pel 155 i que convocaran el Patronat del Consorci de la Diplomàcia de Catalunya per "posar a sobre de la taula l’estat actual i prendre les decisions per garantir que l’acció es reprèn". També ha afirmat que pretén reunir-se i mantenir un contacte regular amb l’exconseller d’Exteriors, Raül Romeva, ara empresonat a Estremera: "L’actiu que representa Romeva per al país és tan immens que seria absurd no posar-lo al servei del futur d’aquest país".

Moció de censura

Maragall ha afirmat que la moció de censura a l’expresident del Govern Mariano Rajoy ha demostrat "la possibilitat d’un Estat diferent" i que ara el nou Govern ha de demostrar-ho amb el seu tracte amb els presos sobiranistes i els polítics a l’estranger. "La llibertat dels presos polítics i el retorn dels exiliats és la primera mesura que s’ha d’esperar d’un Govern que s’autoanomenarà progressista", ha assenyalat.

Temes:

Govern