sentència del 'cas gürtel'

L'exmarit de Mato surt de presó després d'abonar 100.000 euros de fiança

Jesús Sepúlveda, exalcalde de Pozuelo de Alarcón, havia sigut condemnat a 14 anys

1
Es llegeix en minuts
Europa press / Madrid

L’Audiència Nacional  ha acordat la llibertat provisional de l’exalcalde de Pozuelo de Alarcón i exmarit d’Ana Mato, Jesús Sepúlveda, després que hagi abonat la fiança de 100.000 euros que el tribunal de la ‘trama Gürtel’ li va imposar després de ser condemnat a 14 anys i 4 mesos, segons informen fonts jurídiques.

Notícies relacionades

Les mateixes fonts detallen que dues persones han participat en aquest pagament, que s’ha fet poc abans que es complissin 48 hores de l’entrada a la presó de Soto del Real. Ara li han imposat com a mesures cautelars de compareixences quinzenals al jutjat, retirada del passaport i prohibició de sortir del territori espanyol.

Els magistrats en van acordar l’ingrés a presó provisional subjecta al pagament d’una fiança de 100.000 euros per l’ “import elenc de delictes relatius a la corrupció”. No obstant, va considerar que la seva situació és diferent de la dels també condemnats per aquesta primera època de la ‘trama Gürtel’, Luis Bárcenas, Alberto López Viejo i Guillermo Ortega (per als quals es va decretar presó sense fiança), precisament per la quantitat de pena inferior, ja que aquests tres condemnats sumen penes superiors als 30 anys.