La Fiscalia alemanya demana l'extradició de Puigdemont per rebel·lió i malversació

La decisió l'haurà de prendre ara el Tribunal Regional de Schleswig-Holstein

zentauroepp43371400 epa4062  berl n  alemania   17 05 2018   el expresidente de 180517132818

zentauroepp43371400 epa4062 berl n alemania 17 05 2018 el expresidente de 180517132818 / FELIPE TRUEBA

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Fiscalia General de Schleswig-Holstein ha sol·licitat aquest divendres l’entrega a Espanya de l’expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, pels càrrecs de rebel·lió i malversació de fons públics. A més, ha demanat el seu ingrés a la presó ja que considerr que persisteix el risc de fuga després d’haver fugit a Brussel·les.

El pas d’aquest divendres reafirma l’anunci preliminar de la setmana passada, quan ja va avançar la seva decisió de fer complir l’euroordre emesa pel Tribunal Suprem.

La decisió sobre l’entrega de Puigdemont a Espanya l’haurà de prendre ara el Tribunal Regional de Schleswig-Holstein. El tribunal ha confirmat que ha rebut la petició i un portaveu de l’audiència ha assenyalat a Efe que “s’estudiarà en els propers dies”. 

Aquest tribunal va tornar a rebutjar el 22 de maig passat, com va fer el 5 d’abril, entregar l’expresident per un delicte de rebel·lió, malgrat la documentació aportada per les autoritats espanyoles. 

Notícies relacionades

Després de l’“extensa documentació presentada”, assegura la fiscalia en la seva argumentació, queda “fora de dubte” que existeixen les condicions per a la seva extradició. Sobre la magnitud de la violència que hi va haver l’1 d’octubre, una condició clau per a l’“admissibilitat” del delicte de rebel·lió, la fiscalia reitera la seva opinió que sí que es va assolir un nivell suficient de violència. 

Puigdemont va ser detingut en aquest Estat alemany, al nord del país, el 25 de març passat i va ser traslladat a la presó de Neumünster, on va passar 12 dies tancat abans de quedar en llibertat condicional amb el pagament d’una fiança de 75.000 euros. Des d’aleshores, l’expresident de la Generalitat de Catalunya viu a Berlín.