NOU GABINET

¿Qui és qui al nou Govern?

Aquests són els perfils dels consellers nomenats per reemplaçar els presos i fugits

zentauroepp43323959 graf6869  barcelona  14 05 2018   el candidato de jxcat  qui180514100454

zentauroepp43323959 graf6869 barcelona 14 05 2018 el candidato de jxcat qui180514100454 / Toni Albir

2
Es llegeix en minuts
El Periódico / Barcelona

El president Quim Torra, per desbloquejar la formació de Govern, ha introduït diversos canvis de consellers: Elsa Artadi passarà a Presidència; Àngels Chacón, a Empresa; Alba Vergés, a Salut; Laura Borràs, a Cultura, i Damià Calvet, a Territori. Aquests són els perfils dels nous càrrecs.

Elsa Artadi / RAFA GARRIDO

ELSA ARTADI

Conselleria de Presidència

Llicenciada en Economia per la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona (UPF), es va especialitzar en la disciplina amb un màster a la mateixa casa. Acompanyada pel seu currículum, va aconseguir una beca de la Fundació La Caixa i es va mudar a la Universitat de Harvard per cursar el doctorat. El 2011 va entrar com assessora al Departament d’Economia del llavors conseller Mas-Colell, un mandat que es va popularitzar per les retallades en educació i sanitat. Dos anys després, sota la presidència de Mas, com a directora general de Tributs i Joc al mateix departament, i va abraçar la fama amb l’impuls de la Grossa de Cap d’Any.

El 2015 va ser designada secretària d’Hisenda, un càrrec que va abandonar pocs mesos més tard per exercir com a directora general de Coordinació Interdepartamental de la Generalitat, ja en mans de Puigdemont. Artadi va dirigir la campanya electoral de Puigdemont del 21-D. El seu èxit a les urnes va reforçar la seva figura i fins i tot ha sonat com a presidenciable.

Alba Vergés / ACN

ALBA VERGÉS

Conselleria de Salut

Veterana com a diputada al Parlament, ja que des del 2012 ocupa un escó, Vergés és especialista en salut i benestar. La seva participació en comissions sobre els esmentats temes ha sigut una constant en les passades legislatures. Ha anat guanyant pes dins de l’ERC, com demostra el seu accés a la Mesa i que en les eleccions del 21-D es presentés com a número sis per la circumscripció per Barcelona.

Laura Borràs. / DANNY CAMINAL

LAURA BORRÀS

Conselleria de Cultura

Llicenciada en Filologia Catalana i Romànica per la Universitat de Barcelona, Borràs és professora de Teoria de la Literatura i Literatura Comparada a la UB, a més de directora del Màster en Literatura a l’Era Digital de la UB i Grup 62. A més de jurat del premi Ramon Llull, el premi Sant Jordi i el Premi d’Honor de les Lletres Catalanes ha tingut una notòria presència com a prescriptora de llibres a TV-3 i a les xarxes socials. Des del 2013 és directora de la Institució de les Lletres Catalanes.

Àngels Chacón. / AJUNTAMENT D’IGUALADA

ÀNGELS CHACÓN

Conselleria d’Empresa i Coneixement

Nascuda el 1968 i llicenciada en Dret, Chacón era actualment primera tinenta d’alcalde de l’Ajuntament d’Igualada pel PDECat. Anterioment havia sigut directora general d’Indústria, va treballar al sector paperer i va ser gerent de la Unió Empresarial de l’Anoia. 

Damià Calvet. / ricard cugat

DAMIÀ CALVET

Notícies relacionades

Conselleria de Territori i Sostenibilitat

Calvet (Vilanova i la Geltrú, 1968) era fins ara director de l’Institut Català del Sòl així com tinent d’alcalde d’Urbanisme, Economia i Hisenda de l’Ajuntament de Sant Cugat. D’antiga militància a convergència, la seva primera participació en un govern va ser el 1997. Al gabinet de Mas va ocupar primer el càrrec de secretari de Territori i Mobilitat.