Tempesta política

Ciutadans proposa al PSOE una moció de censura sense Sánchez de candidat

Posa com a condició que el líder socialista retiri la seva, per "irresponsable"

La força taronja exigeix que l'encapçali un "candidat instrumental"

villegas / periodico

1
Es llegeix en minuts
Luis Rendueles
Luis Rendueles

Redactor

Especialista en sucesos, investigació

ver +

El secretari general de CiutadansJosé Manuel Villegas, ha demanat al PSOE que retiri la seva moció de censura per negociar-ne una de conjunta amb un únic punt de l’ordre del dia: convocar eleccions generals. Ciutadans no votarà en cap cas a favor de la moció presentada de manera "matussera, irresponsable i precipitada" per Pedro Sánchez, ha anunciat Villegas.

L’oferta de Ciutadans per "convèncer" el PSOE requereix un altre requisit:  el candidat d’aquesta altra moció de censura "instrumental" per fer caure el govern de Mariano Rajoy i que ha de desembocar immediatament en comicis, no pot ser ni el líder socialista, Pedro Sánchez, ni el de Ciutadans, Albert Rivera.  La proposta del número dos del partit taronja es produeix després que des de les files socialistes anunciessin eleccions en el cas que la seva moció de censura prosperi.  

Rajoy, liquidat

Villegas ha afirmat que "Rajoy continua sense assumir que la corrupció ha liquidat la seva etapa" i ha anunciat la seva proposta de negociar immediatament amb el PSOE si el president del govern no convoca eleccions. Durant una roda de premsa, el número dos de Ciutadans va anunciar: "Estarem disposats a reunir-nos amb el PSOE i parlar de com donem veu els espanyols si [el president del Govern], Mariano Rajoy s'enroca i s'entossudeix a allargar la seva agonia".

Notícies relacionades

El secretari general de Ciutadans no ha aclarit qui hauria de ser el candidat a president del govern en aquesta moció de censura que es negociaria amb els socialistes. "Si aconseguim convèncer Sánchez, llavors ens posarem a parlar de persones i procediments, ara no els tenim al cap".

Un periodista va preguntar a Villegas si el candidat hauria de ser obligatòriament un diputat. El número dos de Ciutadans va entendre: "¿Un imputat?" entre les rialles dels assistents, abans d’explicar: "Estem disposats a parlar i consensuar entre els que puguin basar aquesta moció de censura qui podria ser aquest candidat. La llei no marca que hagi de ser un diputat, i nosaltres no posaríem aquest límit".