SENTÈNCIA DE LA GÜRTEL

El PP, primer partit condemnat per corrupció

L'Audiència Nacional entén que el partit es va enriquir "en perjudici dels interessos de l'Estat"

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Després de la sentència del 'cas Gürtel', el PP s’ha convertit en el primer partit polític condemnat per corrupció en democràcia. L’Audiència Nacional ha imposat al Partit Popular una multa de 245.000 euros com a partícip a títol lucratiu per la seva implicació en els primers anys de la trama.

El tribunal considera que es va produir "un enriquiment il·lícit en perjudici dels interessos de l’Estat", en tant que els actes delictius de la trama "van produir beneficis econòmics quantificables al PP".

Notícies relacionades

La sentència considera també que Ana Mato, exministra de Sanitat i exdona de l’exalcalde de Majadahonda Jesús Sepúlveda és responsable a títol lucratiu per beneficiar-se de regals, viatges i l’organització d’esdeveniments familiars per part de les empreses de Francisco Correa, condemnat a 51 anys i 11 mesos de presó. Mato ha estat condemnada al pagament de 27.857 euros

Adjudicacions irregulars

El judici de la trama Gürtel es va centrar en l’entramat societari utilitzat per Correa per aconseguir adjudicacions irregulars de contractes públics en connivència amb responsables del PP a les comunitats de Madrid i Castella i Lleó, l’Ajuntament de la capital i dels municipis madrilenys de Majadahonda i Pozuelo de Alarcón i a la localitat malaguenya d’Estepona. Segons la Fiscalia Anticorrupció, amb aquesta operativa es van ocultar al fisc més de 40 milions d’euros.