CAUSA PER SEDICIÓ

La jutge conclou la causa contra Trapero i l'excúpula dels Mossos

Dicta l'acte de conclusió del procediment per iniciar els tràmits de cara al judici

La Secció Primera del Penal serà l'encarregada de jutjar-los per sedició i organització criminal

atlas-20180523-la-juez-lamela-enva-a-juicio-a-trapero-y-la-cpula-de-los-mossos-por-sedicin / periodico

1
Es llegeix en minuts
Ángeles Vázquez

La jutge de l’Audiència Nacional Carmen Lamela considera que ja no necessita fer cap altra diligència per jutjar l’excap dels Mossos Josep Lluís Trapero i l’excúpula política del cos pels delictes de sedició i organització criminal. Per això ha procedit a dictar l’acte de conclusió del procediment i ha elevat les actuacions a la Secció Primera del Penal de l’Audiència, que serà l’encarregada de jutjar el que va passar a Catalunya el 20 i 21 de setembre i l’1 d’octubre, fets que per la magistrada són constitutius de sengles delictes de sedició.

La resolució s’ha dictat sense esperar que la Sala Penal hagi resolt els recursos presentats per les defenses contra la confirmació del processament que la mateixa magistrada va dictarprocessament que la mateixa magistrada va dictar. Aquestes impugnacions estan en mans de la Secció Segona del Penal, que encara no s’ha pronunciat.

Notícies relacionades

La titular del Jutjat Central d’Instrucció número 3 proposa jutjar Trapero per organització criminal i dos delictes de sedició, un pels fets del 20 i 21 de setembre i un altre pel que va succeir durant la votació de l’1 d’octubre, mentre que a l’exdirector dels Mossos Pere Soler i a l’exsecretari general d’Interior Cèsar Puig, només per la relativa a l’1-O i com a membres d’una organització criminal, liderada per l’expresident català Carles Puigdemont.

La intendenta Teresa Laplana només va ser processada per les protestes davant de la Conselleria d’Economia durant els registres ordenats pel Jutjat d’Instrucció número 13 de Barcelona en l’operació Anubis. Per la jutge, en aquests dos episodis hi va haver sedició, que no exigeix violència, perquè hi va haver un alçament per impedir l’aplicació de les lleis i les funcions d’autoritats a fi de declarar il·legalment la independència.