28 set 2020

Anar al contingut

Polèmica

Millo veta que Torra utilitzi la sala d'autoritats de l'aeroport del Prat

Malestar entre membres de la Presidència de la Generalitat, que qualifiquen d'"humiliant" la decisió

El Periódico

Millo veta que Torra utilitzi la sala d'autoritats de l'aeroport del Prat

SERGIO PEREZ

La visita del president de la Generalitat, Quim Torra, als polítics presos a Madrid va topar amb un veto que va causar malestar entre els membres de la Presidència: la Delegació del Govern de Catalunya, dirigida per Enric Millo, va denegar aquest dilluns a Torra l’ús de la sala d’autoritats de l’aeroport de Barcelona-el Prat, segons 'El País’.

Es tracta d’un espai gestionat directament per l’Estat que permet a les autoritats estar protegides fins a minuts abans d’embarcar per un accés privat. Els seus usuaris eviten el control de seguretat rutinari i tenen certs privilegis. Ahir Torra es va convertir en el primer president de Catalunya a qui es va prohibir tenir aquest privilegi i, segons el mateix mitjà, l’equip que va acompanyar Torra va mostrar la seva indignació veient el que consideraven un tracte “denigrant i humiliant”. També Torra s’ha pronunciat.

Membres de la delegació del Govern van al·legar que l’equip de Torra va incomplir el protocol d’especificar  el motiu del viatge en la seva sol·licitud per utilitzar la sala. Així mateix, van indicar que ells van considerar que entrevistar-se amb els presos no es podia considerar un viatge oficial. Des de Presidència, en canvi, entenen que la delegació no s’ha de ficar en els viatges que facin les autoritats catalanes encara que siguin de caràcter privat.