FALTA DE PARITAT

Clamor contra l'ínfima presència de dones al nou Govern

ERC, la CUP i el PSC critiquen que només hi hagi tres dones en 14 conselleries

Les xarxes socials s'afegeixen a la polèmica amb el hashtag #onsónlesdones

zentauroepp43228986 madrid  08 05 18  tribunal supremo   mireia boya   foto  jos180508110915

zentauroepp43228986 madrid 08 05 18 tribunal supremo mireia boya foto jos180508110915

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

La falta de paritat entre homes i dones al nou govern català de Quim Torra ha generat aquest dissabte una forta polèmica a les xarxes socials. Les crítiques a la decisió del president han sigut llançades per dirigents polítics de diferents partits, des d’ERC i la CUP, passant pel PSC. En un total de 14 conselleries, només hi ha tres dones conselleres: Elsa Artadi (JxCat, portaveu del Govern i responsable del departament d’Empresa i Coneixement); Ester Capella, de Justícia, i Teresa Jordà, d’Agricultura, aquestes dues últimes d’ERC. A les xarxes socials s’han expandit les queixes amb el hashtag #onsónlesdones.

A Twitter, el diputat d’ERC Ruben Wagensberg ha escrit: "No hi ha excusa possible per explicar-ho: onze homes, tres dones". Aquest missatge sigut respost per l’exdiputada de la CUP Mireia Boya, que li ha retret les seves paraules: "Queixa’t a casa teva. ERC s’ha deslegitimat per parlar d’igualtat i feminisme, estimat Ruben."

L’actual diputada de la CUP Natàlia Sànchez ha censurat també la falta de dones tant al Govern com a la Mesa del Parlament (amb només una dona de set membres): "Quim Torra, JxCat i ERC ... ¿Com penseu arreglar el nyap que heu fet amb aquesta proposta del Govern que no compleix ni els mínims de paritat?".

I l’exdiputada anticapitalista Eulàlia Reguant ha preguntat a JxCat i ERC: "¿La llei d’igualtat la defensem només en els articles suspesos o en la seva totalitat? I els homes que accepten també en són responsables", ha dit, amb referència a articles d’aquesta llei que exigien una representació paritària als poders públics.

  

Des del PSC també hi ha hagut crítiques. El secretari d’organització del PSC, Salvador Illa, ha lamentat, en declaracions a Efe, la "falta de paritat i escassa presència femenina", la qual cosa "no reflecteix l’equilibri que hauria de tenir".

Notícies relacionades

També la Juventut Socialista de Catalunya (JSC) ha ironitzat a Twitter dient que "sembla que la república FEMINISTA haurà d’esperar... envien ous", mentre que el diputat socialista Jordi Terrades ha recordat a Torra que "un Govern amb onze homes i tres dones no sembla gens igualitari, serà necessari recordar que la llei d’igualtat preveu la paritat".