REUNIÓ DEL PRESIDENT ELECTE AMB PUIGDEMONT

Millo, sobre el viatge de Torra a Berlín: "És una mala manera de començar"

"Espero que se'l pagui de la seva butxaca", declara a 8tv el delegat del Govern a Catalunya

Assenyala que als exconsellers presos o fugits no els convé ser nomenats novament

zentauroepp40981124 graf754  barcelona  17 11 2017   el delegado del gobierno en171123104817

zentauroepp40981124 graf754 barcelona 17 11 2017 el delegado del gobierno en171123104817 / Enric Fontcuberta

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

El delegat del Govern a CatalunyaEnric Millo, ha reaccionat a l’anunci de la reunió, aquest dimarts a Berlín, de Quim Torra amb Carles Puigdemont amb una afirmació taxativa: "És una mala manera de començar".

"És un missatge que no tranquil·litza. No ajuda a crear un clima de confiança, que ara és necessari," ha assenyalat en una entrevista a 8tv. "Espero que se'l pagui de la seva butxaca", ha afegit en relació amb el desplaçament a Alemanya de l’acabat d’investir president de la Generalitat per entrevistar-se amb qui el va precedir en el càrrec fins al seu cessament després de l’aplicació del’article 155 de la Constitució.

Respecte al discurs d’investidura de Torra, Millo ha lamentat que el dirigent de JxCat no vulgui governar, ha destacat, per als qui no els han votat. "L’actitud, el que diu i els seus propòsits indiquen que vol cometre els mateixos errors que el seu antecessor," ha remarcat.

Sobre la retirada del 155, Millo ha recordat que l’objectiu del Govern de Mariano Rajoy és restaurar la plena autonomia de Catalunya quan hi hagi un president i un Govern que "respectin l’ordenació jurídica vigent".

Els exconsellers presos o fugits

Notícies relacionades

Així, ha recordat que els polítics independentistes presos o fugits de la justícia no poden ser consellers. "No els convé des del punt de vista funcional i del sentit comú", ha dit, tot i que ha admès no saber si és possible des d’un punt de vista jurídic.

"Aixecarem el 155 si el Govern garanteix que es complirà la llei i la Constitució. Si no, estarem en el mateix supòsit", ha reiterat. L’Executiu central, ha dit, vol recuperar la normalitat institucional. El problema no és, ha puntualitzat, que hi hagi una majoria parlamentària independentista. "El problema", ha apuntat, "és que en el seu plantejament no hi ha voluntat de tancar la fractura".