LA LEGISLATURA CATALANA

Miquel Iceta: 'No vull un 'president molt provisional' de la Generalitat'

El líder del PSC reclama a JxCat que deixin de perdre el temps i que escullin un candidat que no sigui un 'titella' de Puigdemont

zentauroepp42675963 el primer secretari del psc  miquel iceta  gesticula en roda180326142322

zentauroepp42675963 el primer secretari del psc miquel iceta gesticula en roda180326142322 / Jordi Bataller

1
Es llegeix en minuts
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Mentre el 22 de maig (i el fantasma de la repetició electoral) s’apropa cada vegada més i els independentistes continuen sense haver aconseguit investir cap candidat, la resta de formacions continuen sense entendre que quatre mesos i mig després del 21-D continuï sense haver-hi Govern. "Ja n’hi ha prou d’enganys i de perdre el temps", ha clamat Miquel Iceta, que ha demandat que s’elegeixi un president de veritat i que en cap cas no sigui “un titella" de Carles Puigdemont. “No vull un ‘president molt provisional’ de la Generalitat”

Notícies relacionades

"Haver guanyat les eleccions sembla una maledicció", ha reflexionat el primer secretari del PSC, carregant tant contra els independentistes com contra Inés Arrimadas. "La que ha guanyat en vots ni ha vingut ni s’espera que ho faci. Ni una proposta. I els que han guanyat en escons, ni una proposta", ha assenyalat.  Després de criticar el ball de noms, ha apuntat que el rovell de l’ou del tema no era qui, sinó què faria JxCat si aconsegueix formar govern. "Si no accepten la legalitat, sí que caldrà anar a eleccions". Després de carregar contra “els enganys" que JxCat havia promès en les eleccions (que tornaria Puigdemont, els presos sortirien de la presó i es restituiria la República), s’ha preguntat què podrien vendre al seu electorat en uns nous comicis. "¿Què diran? ¿Aquesta vegada sí que sí que sí?", s’ha preguntat, reclamant-li a Puigdemont que escolti Oriol JunquerasOriol Junqueras i que es constitueixi un govern. 

La dilació inquieta a les socialistes. No només els catalans, sinó també els de la resta de l’Estat, que veuen que continuen pendents temes fonamentals, com ara el finançament. En aquest sentit Susana Díaz ha apressat aquest dilluns Mariano Rajoy perquè posi fil a l’agulla sense esperar que investeixi el nou president català: «Espanya no pot estar paralitzada per Catalunya»

Llibre homenatge a Carme Chacón

'Trencant barreres, construint igualtat’ és el títol del llibre que recopila els articles, les entrevistes i les intervencions de Carme Chacón. La iniciativa, anunciada en <a href="https://www.elperiodico.com/es/politica/20180409/homenaje-psc-carme-chacon-aniversario-muerte-6744480">l’aniversari de la mort</a> de la que va ser ministra de Defensa. L’obra serà presentada aquest dimarts a la seu del partit en un acte que comptarà amb la participació de Miquel Iceta i José Luis Rodríguez Zapatero, que firmen també la introducció del llibre.