CONTRA LA "JUSTÍCIA PATRIARCAL"

Arran ataca els jutjats de Gavà, Granollers i Sabadell en protesta per la sentència de 'La manada'

L'organització juvenil independentista també penja de diversos ponts cinc ninots que simulen els cadàvers dels condemnats per abús sexual d'una jove a San Fermín

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Arran ha realitzat aquesta passada matinada una acció en contra de la "justícia patriarcal" per la sentència de 'La manada',que va exculpar els cinc integrants del grup del delicte de violació a una jove durant les festes de San Fermín del 2016. Diversos integrants de l'organització juvenil independentista han atacat els jutjats de Gavà, Sabadell i Granollers, segons ha difós la mateixa Arran a través d'un vídeo penjat al seu perfil de Twitter.

En les imatges es pot veure a un grup d'encaputxats trencant els vidres dels accessos als jutjats a cop de martell i realitzant pintades en les quals es pot llegir "Això és una guerra" o "Contra la justícia patriarcal, defensem-nos juntes".

A més d'aquestes accions, l'organització del'esquerra independentista també ha penjat de diversos ponts cinc ninots que simulen els cadàvers dels cinc condemnats (ja es va realitzar una acció similar en un pont de Pamplona durant el judici).

"Contra la justícia patriarcal, defensem-nos juntes amb autodefensa feminista! Nosaltres som 'La manada'!, ha assenyalat en un tuit.

Arran també ha emès un comunicaten què reivindica aquestes accions i denuncia que la justícia ha mostrat novament el seu masclisme amb una sentència que no reconeix, diuen, que les dones són "les úniques propietàries del nostre cos" i que "posa en dubte la necessitat del consentiment". "Només sí és sí. No podem entendre la sentència, ni la situació en què es produeix l'agressió al marge d'un sistema patriarcal en què els homes fan ús dels seus privilegis per sotmetre'ns, en el qual som objectes al seu servei i en el qual es fomenta la cultura de la violació i totes les agressions que patim diàriament", assenyalen.

Notícies relacionades

L'organització juvenil també assegura que avui assenyalen el poder judicial, però considera que "és només una pota més d'un sistema que diàriament" declara "la guerra" a les dones.

Amb aquestes accions, apunten que han volgut fer visible que no esperen "res" del sistema judicial. "Només ens tenim a nosaltres per defensar-nos, només mitjançant l'autodefensa col·lectiva podrem aconseguir vides dignes. Fem-ho juntes, perquè 'La manada' som nosaltres, i farem que la por canviï de bàndol", conclouen.

Temes:

La Manada Arran