EL RELLEU

Les consultes per substituir Cifuentes comencen dilluns

La presidenta de l'Assemblea de Madrid cita els portaveus de PSOE, Podemos i Ciutadans

La dilació a la ronda de negociacions fa inviable un ple d'investidura abans del 14-M

1
Es llegeix en minuts
Iolanda Mármol

El mecanisme parlamentari per rellevar la recentment destituïda Cristina Cifuentes com a cap del Govern de la Comunitat de Madrid es posa en marxa. La presidenta de l'Assemblea regional, Paloma Adrados, arrenca dilluns vinent la ronda de contactes per consultar si hi ha consens per investir el nou candidat del PP.  

Si no hi ha canvis, dilluns consultarà un representant popular i,  a dos quarts de set de la tarda, el portaveu socialista, Ángel Gabilondo. Ja dimarts, la presidenta es reunirà amb el líder de Ciutadans a Madrid, Ignacio Aguado i amb la podemista Lorena Ruiz-Huerta.

Notícies relacionades

Segons el reglament, és obligatori el transcurs de tres dies després de les consultes per convocar el ple d'investidura, la qual cosa, a efectes pràctics, implica que la sessió seria com a mínim la setmana del 14 de maig i no abans. 

Ciutadans es manté ferm i està disposat a avalar el candidat popular (que necessàriament ha de ser diputat de l'Assemblea de Madrid) sempre que estigui "net" de corrupció. El PP té 48 escons i, sense Cifuentes com a possibilitat, 47 alternatives per elegir a l'hora de designar el pròxim president de la Comunitat de Madrid.