COMISSIÓ D'INVESTIGACIÓ

Ricardo Costa esmena la plana a Bárcenas i a Camps

Assegura que l'expresident valencià volia que Orange Market organitzés els actes en què participava

zentauroepp43163350 valencia 3 5 2018  pol tica  ricardo costa  el ex secretario180503113229

zentauroepp43163350 valencia 3 5 2018 pol tica ricardo costa el ex secretario180503113229 / Miguel Lorenzo

2
Es llegeix en minuts
Nacho Herrero

Ricardo Costa ha esmenat la plana aquest dijous a Luis Bárcenas i a Francisco Camps a la comissió de les Corts Valencianes que estudia irregularitats a Fira València i per la qual ja havien passat tant l'extresorer nacional del PP com l'expresident de la Generalitat Valenciana i del PPCV.

Si Camps va dir fa uns dies que ell no coneixia "gens Orange Market", l'empresa del grup Correa que liderava Álvaro Pérez ‘El Bigotes', Costa ha confirmat que "era l'empresa que Presidència volia que organitzés els actes" a l'època en què ell era secretari general del partit. "Jo parlava amb les direccions provincials per dir-los que l'empresa que acompanyava el president era Orange Market", ha explicat.

Però Costa també ha plantejat dubtes sobre la declaració de Bárcenas. L'extresorer va assegurar al seu dia que en el sopar en què es va començar a organitzar el congrés nacional del 2008 a Fira València del qual va sortir reelegit Mariano Rajoy com a president del PP, la filial regional dels conservadors es va oferir a pagar les despeses. Aquesta disputa va fer que la Fira tardés gairebé una dècada a cobrar el mig milió d'euros i que ho hagués de fer per la via judicial.

"Efectivament, aquest sopar es va produir. Va ser amb l'objectiu de parlar d'aspectes organitzatius del congrés no però mentre jo vaig ser-hi, no es va parlar que el PPCV assumís les despeses del congrés", ha assegurat. Costa ha dit que ell hi va ser durant tot el sopar i l'única escletxa que ha deixat és que Bárcenas i Camps ho parlessin abans i que no l'hi comuniquessin. "Al meu partit el president no li demana sempre opinió al secretari general", ha assenyalat.

També ha explicat que el 2009 va rebre una trucada de Bárcenas en què li comentava que hi havia "un compromís de Camps que assumia el pagament del congrés" i li va contestar que hauria de parlar amb ell perquè no tenia capacitat "per gestionar això".

El ‘fantasma' de Correa

Notícies relacionades

A més ha justificat que des del PPCV no van incomplir formalment l'ordre de Gènova de no contractar amb les empreses del grup Correa, ja que ha dit que no sabien que Orange Market era seva. "Crec que va ser el febrer del 2009 quan vam descobrir una vinculació mercantil entre Orange Market i el grup Correa", ha afirmat. "Jo no vaig rebre cap indicació ni de dins el PPCV ni de la nacional de contractar amb Orange Market, perquè si ho hagués fet no hauríem treballat amb ells", ha apuntat.

Costa no ha volgut incidir en la seva confessió que el PPCV s'hauria finançat il·legalment, encara que s'ha "ratificat plenament" en el que va dir a la seu judicial però ha descartat que Fira València formés part d'aquest entramat. "La meva declaració va ser bastant esclaridora i m'hi remeto", ha sentenciat.