LA INVESTIDURA

Aragonès (ERC): "Si la proposta és Elsa Artadi, per part nostra no hi haurà cap problema"

El dirigent republicà confia que la setmana que ve se celebri un nou ple d'investidura

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

En espera de conèixer la decisió sobre la investidura que dissabte comunicarà Carles Puigdemont al seu grup, aquest dimecres ha recobrat força el nom d'Elsa Artadi  després que Jordi Sànchez hagi fet campanya a favor seu en una entrevista amb l'Agència Catalana de Notícies (ACN). "Si la proposta és Elsa Artadi, per part nostra no hi haurà cap problema", ha assegurat, per la seva banda, l'adjunt a la presidència d'ERC, Pere Aragonès, en declaracions a Catalunya Ràdio.

Els republicans sempre s'han manifestat en públic disposats a donar suport al candidat que proposés Junts per Catalunya (malgrat que apostaven per «un candidat efectiu») i han respectat els temps marcats per l'expresident Carles Puigdemont. El mateix Aragonès ha recordat que Puigdemont va demanar gestionar el temps per fer una proposta i que això va ser acceptat per part d'ERC, tot i que també té en compte que s'esgota el termini per investir un nou president.

Notícies relacionades

En aquest context, el dirigent d'Esquerra ha destacat que el seu partit espera que JxCat els plantegi "una proposta sòlida" de candidat. "Quan hi hagi un nom sobre la taula, el que farem és analitzar els obstacles que hi pugui haver", ha afegit. Ha avisat també que el jutge Pablo Llarena "està pendent de cada moviment" i que hi ha peticions de recursos d'alguns grups de la Cambra, per la qual cosa no poden "córrer el risc" de dur a terme una investidura en l'últim moment sense deixar un temps de marge.

En tot cas, el també secretari d'Economia de la Generalitat ha assegurat que la setmana que ve "hi podria haver un ple d'investidura" i ha instat la CUP a no situar-se en l'abstenció. El suport dels capitalistes ja no és vital per a la investidura després que la Mesa acceptés els vots delegats de Puigdemont i Toni Comín.