LA COMPLICADA INVESTIDURA

Jordi Sànchez, sobre una candidatura d'Elsa Artadi: «Té tot el meu suport»

El dirigent de JxCat opina en una entrevista des de la presó que «unes noves eleccions no aportaran res de nou»

foto 3344283

foto 3344283

1
Es llegeix en minuts

Quan falten pocs dies per arribar al 22 de maig, data límit per formar Govern i evitar, així, la repetició d'eleccions, i amb la incertesa de qui serà el candidat de JxCat, Jordi Sànchez ha expressat el seu total suport a Elsa Artadi. En una entrevista amb l'agència ACN contestada per escrit des de la presó de Soto del Real, com a resposta a la pregunta de la possible candidatura a presidenta d'Artadi, Sànchez, expresident de l'ANC i actual president del grup parlamentari JxCat, ha afirmat que té «tot» el seu suport. «Elsa Artadi és una dona molt capacitada i li auguro un llarg recorregut polític, sigui ara aspirant a la presidència o no. Ella sap que té tot el meu suport», ha afirmat.

També s'ha pronunciat sobre les consideracions plantejades per Oriol Junqueras, en què el líder d'ERC fa una crida a Carles Puigdemont a formar Govern ara i adverteix del risc de «malbaratar» els resultats del 21-D. Segons el parer de Sànchez, l'expresident no malbaratarà el resultat de les eleccions, encara que sí que opina, com Junqueras, que «unes noves eleccions no ens aportaran res de nou».

Com també va fer el líder d'ERC, Sànchez demana a la CUP que surti de la seva «zona de comoditat» i arrisqui pel projecte independentista.

Notícies relacionades

A presó des de fa gairebé 200 dies –aquest dimecres farà sis mesos de l'ingrés a presó de Junqueras i Joaquim Forn–, Sànchez explica que no té previst renunciar a la seva acta de diputat i avisa que si el Tribunal Suprem li impedeix exercir els seus drets polítics estarà «violentant la resolució de l'ONU».