ETA anuncia per carta la seva dissolució

La banda terrorista dissol "completament les seves estructures"

zentauroepp14888074 politica eta decreta un alto el fuego permanente  general y 180502145706

zentauroepp14888074 politica eta decreta un alto el fuego permanente general y 180502145706

1
Es llegeix en minuts
Aitor Ubarretxena
Aitor Ubarretxena

Periodista

ver +

La banda terrorista ETA ha enviat una carta en què informa de la seva dissolució. En la missiva, ETA afirma que està disposada a dissoldre "completament totes les seves estructures" i reconeix el mal causat: "Ho sentim de debò".

La carta assenyala que la intenció de la banda terrorista és acabar amb "el seu cicle històric i la seva funció". La missiva porta el logotip d'ETA i està datada el 16 l'abril.

A la carta, enviada per l'organització terrorista a diverses institucions i agents polítics, ETA transmet la seva decisió de "donar fi al seu recorregut". "Per tant –continua– ETA ha dissolt completament totes les seves estructures i ha donat per acabada la seva iniciativa política". 

"Perseguir els terroristes"

Aquest dimecres, el ministre de l'Interior, Joan Ignacio Zoido, ha assegurat, fent referència a l'anunci de la dissolució d'ETA, que a partir del dia 4 les forces i cossos de seguretat espanyola "continuaran perseguint els terroristes allà on es trobin".

Notícies relacionades

En aquest sentit, ha afegit que el Govern tindrà "la posició que ha mantingut sempre". "Els membres d'ETA no van obtenir res per haver deixat de matar i no obtindran res per haver fet una declaració que ells diuen que és de dissolució", ha dit Zoido.

Així ho ha manifestat aquest dimecres el ministre de l'Interior a Marràqueix (Marroc), on ha participat en la 5a Conferència Ministerial Euroafricana sobre Migració i Desenvolupament, emmarcada en el conegut com a procés de Rabat.

Temes:

ETA La fi d'ETA