Bicefàlia en el PP de Madrid almenys fins a les eleccions del 2019

El coordinador general diu que en els pròxims dies s'elegirà el president de la Comunitat i després el líder del partit

Menysprea les enquestes que indiquen la pujada de Ciutadans i assegura que «encara falta un any" per als comicis

undefined43133933 graf5963 cartagena  murcia   30 04 2018   el coordinador gen180430160724

undefined43133933 graf5963 cartagena murcia 30 04 2018 el coordinador gen180430160724 / Marcial Guillen

1
Es llegeix en minuts
Pilar Santos

Bicefàlia del PP a Madrid, com a mínim, fins a les eleccions municipals i autonòmiques de maig del 2019. La direcció del partit ha decidit que dues persones assumeixin els càrrecs que ha deixat Cristina Cifuentes després de la publicació del vídeo que suposadament provava que havia robat dues cremes en un hipermercat. El número tres dels conservadors, Fernando Martínez-Maillo, ha explicat que d'aquí a "uns dies" decidiran qui porta "les regnes del Govern" i després, en una segona fase, comunicaran qui es fa càrrec de les del partit a la regió. 

Notícies relacionades

En aquests moments, Ángel Garrido, que era el número dos de Cifuentes en l'Executiu autonòmic, ha assumit de manera interina aquests dos llocs. En el cas del Govern, el PP vol substituir-lo passada la festa del Dos de Maig, dia de la Comunitat de Madrid. En el partit, Garrido també serà rellevat tot i que la cúpula de Génova encara no ha decidit si aquest procés intern per arribar fins al nou líder es farà a través de la creació d'una gestora o amb la convocatòria d'una junta directiva regional (en la qual s'elegiria un nou president del partit).

Maillo ha fet aquestes declaracions abans de participar en un acte amb militants a Cartagena (Múrcia). A més, en una entrevista al Canal 7 de la televisió d'aquesta comunitat ha comentat les enquestes que assenyalen el creixement de Ciutadans a Madrid i les ha minimitzat. "És el retrat concret d'un moment puntual (...) Encara queda un any per a les eleccions", ha afirmat. "Els que pensin en negatiu sobre el PP s'estan clarament equivocant", ha dit. Maillo considera que el seu partit ha d'aprofitar la crisi generada per Cifuentes (després dels escàndols protagonitzats pels seus antecessors, Ignacio González i Esperanza Aguirre) per obrir "una nova etapa" a la Comunitat.