DIMISSIÓ DE LA PRESIDENTA MADRILENYA

Rajoy li assenyala el camí: també ha de deixar el control del PP de Madrid

Gènova estudia com portar a terme la substitució de Cifuentes en la dirección del partit

El president va donar l'ordre aquest matí de que havia de dimitir i Cospedal es fue a parlar amb ella

2
Es llegeix en minuts
Pilar Santos / Gemma Robles

Aquest matí Mariano Rajoy va esmorzar amb el vídeo del suposat furt de Cristina Cifuentes i va decidir que havia arribat el moment. La inacció del president del Govern aquestes setmanes del cas màster, una inacció que el líder del PP no ha argumentat i per tant ha deixat espai que les cròniques insistissin en el seu famós control dels temps, control dels tempsha acabat a primera hora del matí. Segons fonts de la direcció del PP, Rajoy va demanar al coordinador general, Fernando Martínez Maillo, i a la secretària general, María Dolores de Cospedal, que la dirigent madrilenya havia de dimitir abans del ple dels Pressupostos, que se celebra a partir d'avui al Congrés.

I així ha sigut. Cospedal, amiga personal de la política madrilenya, ha anat a la seu del Govern regional per parlar amb ella, i, al mateix temps que Rajoy arribava al pati de la Cambra baixa en cotxe, pocs minuts abans de les dotze del migdia, Cifuentes anunciava la seva dimissió en una compareixença davant la premsa. D'aquesta manera, a l'entrar als passadissos del Congrés, el cap de l'Executiu ja podia opinar sobre una dimissió anunciada i que arriba després de l'escarni públic. "Cifuentes ha fet el que havia de fer, era obligada la seva dimissió en aquesta situació. Hem escoltat les seves explicacions, tenia dret a donar-les, i ara comença una nova etapa al PP de Madrid", ha declarat.

Cifuentes va presidir la gestora després de la dimissió d'Aguirre

En a penes mig minut, el president del Govern no només s'ha acomiadat de la presidenta de la Comunitat, també li ha marcat el camí: ha d'abandonar el control del PP de Madrid. El líder dels conservadors ha sigut clar, però fonts de la direcció nacional han volgut insistir després en l'assumpte. Aquestes fonts afirmen que la situació era insostenible a l'Executiu però també ho és al PP de Madrid, sobretot perquè falta menys d'un any per als comicis municipals i autonòmics i consideren que Cifuentes no pot estar al capdavant de la preparació d'aquest cicle electoral. 

A Génova ja es treballa en la sortida de la dirigent del centre de comandament i en la possibilitat de conformar una gestora, encara que la política madrilenya hagi enviat un missatge de mòbil als seus diputats donant per fet que continua al capdavant del partit regional. A la direcció dels populars no els preocupa aquest fet ja que poden intervenir el partit i ordenar una gestora.

Notícies relacionades

Es dona la circumstància que fa poc, el febrer del 2016, Cifuentes va presidir la que es va muntar després de la dimissió d'Esperanza Aguirre.

Opció preferida: la junta directiva

Una altra de les opcions, i la preferida, segons fonts de la direcció, és que la decisió del nou president del PP de Madrid es decideixi a la junta directiva actual. D'aquesta manera s'evitaria el trastorn en la vida interna que sempre suposa una gestora. No obstant, perquè aquesta possibilitat pugui portar-se a terme Génova vol assegurar-se que els aguirristes i els cifuentistes que hi ha a la junta directiva no presentaran batalla a un sol any de les eleccions i compliran el que marquin els de Génova, que també n'hi ha en aquest equip.