CAS PÚNICA

Granados sobre Cifuentes: "Si busques revenja, cava dues fosses"

L'exsecretari del PP de Madrid atribueix a "motius personals" l'enregistrament de l'expresidenta de Madrid

Es desvincula de les imatges i nega que estiguin relacionades amb el PP, en el qual diu que no hi havia famílies sota el mandat d'Aguirre

2
Es llegeix en minuts
Ángeles Vázquez

L'exsecretari general del PP de Madrid Francisco Granados va declarar aquest divendres per quarta i última vegada davant del jutge de l'Audiència Nacional Manuel García-Castellón des que, segons diu ell, va decidir col·laborar amb la justícia per aclarir elcas Púnica. Les seves paraules dins de la sala es van limitar a corroborar el que ja havia dit i no van més enllà d'insistir que "en política qui té poder" és qui fa llistes i nomena càrrecs, fent referència a l'expresidenta madrilenya Esperanza Aguirre i el seu successor, Ignacio González, imputat en elcas Lezo. Però, una vegada al carrer, el principal imputat de la Púnica es va remetre a una frase, que li "agrada molt", per explicar lel que va passar amb Cristina Cifuentes: "Si busques revenja, cava dues fosses"

Malgrat el to d'amenaça de la màxima, Granados es va desvincular de les imatges en què es veia Cifuentes el 2011 robant dos pots de crema en un supermercat madrileny. Va dir que havia sentit rumors des de fa anys, però, va assegurar, no coneixia el vídeo, que va atribuir a "qüestions personals". També va ser taxatiu a l'hora de rebutjar que durant els anys en què Esperanza Aguirre va presidir la formació madrilenya hi hagués famílies en el partit.

Qualsevol persona de bé no es pot alegrar amb les imatges que hem vist aquests dies i menys si es tracta d'una persona que coneixes. És un moment de profunda tristesa, perquè cap ésser humà no es mereix estar exposat en aquesta situació vergonyosa," va dir Granados. Tot seguit va afegir: "És veritat que Cristina m'ha insultat molt en els últims temps. Crec que ha estat molt injusta amb mi, però això no treu que jo senti tremendament com l'hem vist patir aquests dies. És una cosa que ningú es mereix".

Despeses sense comitè de campanya

Al despatx del jutge, Granados va tornar a insistir en les línies que ja havia ofert en les seves compareixences anteriors. "En política qui té el poder” és qui fa llistes i nomena càrrecs i alcaldes, va dir, amb referència a l'expresidenta madrilenya Esperanza Aguirre i que l'únic que li havia de consultar i feia llistes sense necessitat de consultar-li-ho era Ignacio González.

Notícies relacionades

Quant a Cristina Cifuentes va insistir que com a secretària executiva de política territorial el 2007 tenia molt pes en el partit, van informar fonts presents en la declaració. 

En aquesta ocasió no va aportar noves proves del suposat finançament il·legal del PP de Madrid, però va manifestar que ell veia que en concepte de despeses electorals es pagaven actes que no s'havien decidit en el comitè de campanya.