TRIBUNALS

El 'petit Nicolás' demana perdó al CNI i al·lega un trastorn mental

Es disculpa davant l'exigència de respecte de l'Advocacia

Els pèrits determinen que pateix una megalomania greu, però la fiscal manté la seva petició de condemna al no creure que sigui inimputable

zentauroepp43059483 francisco nicol s g mez iglesias  m s conocido como el  pequ180424153908

zentauroepp43059483 francisco nicol s g mez iglesias m s conocido como el pequ180424153908

1
Es llegeix en minuts
Vanesa Lozano

Francisco Nicolás Gómez Iglesias ha demanat perdó davant el Jutjat Penal número 16 de Madrid per injuriar les institucions espanyoles i el Centre Nacional d'Intel·ligència (CNI) després que l'Advocacia de l'Estat en el seu al·legat final en el judici que se celebra per un delicte de calúmnies exigís respecte al treball que realitza la Policia Nacional i els serveis secrets espanyols, els funcionaris dels quals arrisquen la seva vida per defensar els espanyols.

Es tracta de la segona ocasió que se celebra el judici contra el petit Nicolás per calúmnies al CNI fa quatre anys en dues entrevistes, una d'elles al diari El Mundo i una altra en un programa de Telecinco, en què va afirmar que el seu telèfon havia sigut punxat de forma il·legal, igual que li passava a altres espanyols sense les garanties legals exigides per la llei.

El 2016, va ser condemnat a pagar una multa de 4.330 euros per aquestes afirmacions, però l'Audiència Provincial de Madrid va ordenar repetir el judici al no haver-se citat l'excomissari Eugenio Pino, un testimoni que els seus anteriors advocats consideraven clau per a la defensa del seu client. No obstant, avui la seva nova lletrada hi ha renunciat.

Notícies relacionades

En la seva declaració, Francisco Nicolás s'ha acollit al seu dret a no declarar, al·legant que així l'hi recomanava el seu metge. Però després d'escoltar el contundent al·legat del lletrat de l'Advocacia de l'Estat en defensa del treball de les institucions espanyoles, l'acusat ha volgut ajupir el cap i demanar perdó si alguna vegada ha pogut injuriar algun organisme de l'Estat.

"Vinc de família militar per part de mare, i de rangs molt superiors al Ministeri de Defensa. M'han inculcat el respecte a les institucions i si alguna vegada he dit alguna cosa que hagi pogut injuriar demano perdó i me'n retracto. L'últim que voldria fer és injuriar els organismes espanyols", ha dit.