Un dels guàrdies civils que van denunciar docents l'1-O insisteix a evitar l'"adoctrinament"

Assegura que l'Institut El Palau de Sant Andreu "encara està fetnt algunes activitats que haurien d'estar tutelades"

zentauroepp41472146 sant andreu de la barca institut el palau pintadas180104110413

zentauroepp41472146 sant andreu de la barca institut el palau pintadas180104110413

2
Es llegeix en minuts

Bartolomé Barba, agent de la Guàrdia Civil a Catalunya i pare de dos dels nens que van ser assenyalats a les aules de l'Institut El Palau de Sant Andreu de la Barca per la professió dels seus pares, insta el ministre d'Educació, Cultura i Esport, Íñigo Méndez de Vigo, a "extremar el zel" per prevenir "adoctrinaments".

Barba és un dels pares d'alumnes d'aquest centre que van portar a la Fiscalia la situacióFiscalia  que van viure els seus fills el 2 d'octubre, quan segons van afirmar, fins a nou professors, ara denunciats pel ministeri públic, els van assenyalar per ser fills de guàrdies civils i els van obligar a participar en una protesta al pati contra la "violència policial" de la vigília, dia del referèndum sobre la independència a Catalunya.

En declaracions a Onda Cero, ha assenyalat que q l'institut El Palau, o té matriculats el seu fill i la seva filla, "encara s'estan portant a terme algunes activitats amb menors que haurien d'estar tutelades" i ha reivindicat que hi hagi més vigilància. "Fa molt temps que mirem cap a una altra banda, però ja n'hi ha prou. No ho tolerarem. És un sistema educatiu evidentment pervertit", ha sentenciat.

Per Barba, en aquest cas particular, "era evident" d'on venien les ordres perquè els professors portessin a terme activitats com l'esmentat acte de protesta per la "violència policial". Assegura que es personarà per formar part de l'acusació particular contra els professors denunciats.

Es queixa que en aquesta situació, els pares ni tan sols tenen una responsable autonòmica d'Educació, ja que l'exconsellera del ram, Clara Ponsatí, està "exiliada" a Escòcia, el país on va fugir de la justícia espanyola per la seva implicació en el procés.

"UNA MADRASSA"

En declaracions a la Cope, ha afirmat que "la madrassa que han fet a les escoles" els independentistes "és una barbaritat".

Segons ha explicat, aquell 2 d'octubre "hi va haver diversos casos" i pares que van haver d'anar al centre a "treure els menors". Ell va recollir la seva filla, mentre el seu fill va voler quedar-se a l'institut.

D'acord amb el seu relat, el noi es va quedar "castigat a classe" amb altres nens que es van oposar a participar en l'esmentada concentració, però finalment "els van anar a buscar per treure'ls al pati a manifestar-se contra la violència policial".

Per aquest agent de la Guàrdia Civil "el més normal" hauria sigut que davant la queixa, la direcció del centre es posés en contacte amb els pares i es resolgués l'assumpte "per via administrativa", però "no va ser així" i la resposta de l'institut va ser "bàsicament dir que els menors mentien".

Notícies relacionades

"Això no té ni cap ni peus. Pretendre dir que això és un invent, quan l'endemà surten 200 nens a la porta de l'escola dient el que han fet els professors, i no només fills de guàrdies civils, hi ha altres nens que no estaven d'acord amb la versió que estaven donant de l'1 d'octubre i els van obligar a sortir al pati", ha detallat.

En la seva opinió, "els menors han donat una lliçó de maduresa als seus pares, perquè amb qui s'està ficant el professor i a qui està assenyalant és l'amic".