TRIBUNAL DE COMPTES

La Generalitat intervinguda reclama 5,2 milions a Mas pel 9-N

L'advocada de l'Administració catalana sosté que s'ha produït un perjudici en els fons públics

zentauroepp40367572 gra115  barcelona  01 10 2017   el expresidente de la genera171001121917

zentauroepp40367572 gra115 barcelona 01 10 2017 el expresidente de la genera171001121917 / Alberto Estevez

1
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat
J. G. Albalat

Redactor

Especialista en judicials

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La Generalitat, intervinguda després de l'aplicació de l'article 155 de la Constitució, ha sol·licitat aquest dijous al Tribunal de Comptes que condemni l'expresident del Govern Artur Mas, l'exvicepresidenta Joana Ortega i els exconsellers Francesc Homs i Irene Rigau, entre altres ex alts càrrecs, a pagar 5,2 milions d'euros per l'ús de fons públics per organitzar la consulta sobiranista del 9 de novembre del 2014. En el seu escrit, l'advocada de l'Executiu català sosté que l'Administració autonòmica ha patit un "perjudici" de fons públics.

El Tribunal de Comptes va decretar el desembre del 2017 l'embargament provisional de la vivenda de Mas amb l'objectiu de cobrir els 2,4 milions d'euros que li quedaven per fer front a la fiança de 5,2 milions d'euros imposada per l'organització del procés participatiu del 9-N. Va ser el mateix Mas qui va posar el seu domicili com a garantia de cara a cobrir les responsabilitats a què podria ser condemnat en aquest procediment comptable.

Pàgina web i ordinadors

Notícies relacionades

Els 5,2 milions d'euros que es reclamen corresponen a les despeses ocasionades per la posada en marxa d'una web, la fabricació del material utilitzat per a la votació, l'adquisició d'ordinadors portàtils, la campanya de publicitat institucional, la pòlissa d'assegurança per als voluntaris, les tasques de suport informàtic i instal·lació del centre de premsa, entre altres aspectes. La Generalitat, a més d'aquesta quantitat, sol·licita que s'imposi als ex alts càrrecs les despeses generades per aquest procediment.

Les parts que estan personades en aquest procés al Tribunal de Comptes han anat presentat les seves al·legacions a la liquidació provisional emesa per la delegada instructora de l'expedient.