Junqueras crida a abandonar "els actes estèrils" i a formar Govern

El líder empresonat dirigeix una missiva a l'acte d'aniversari del 14 d'Abril

Torrent esgrimeix la presó i exili de la cúpula d'ERC com a prova de compromís

abertran42902423 reunio mesa parlament  foto ferran sendra180413110758

abertran42902423 reunio mesa parlament foto ferran sendra180413110758 / FERRAN SENDRA

4
Es llegeix en minuts
Xabi Barrena

Acte catàrtic d'Esquerra a les Cotxeres de Sants amb motiu del 14 d'Abril, aniversari de la República del 31 i, també, del naixement, en aquells dies, del partit. Catàrtic en la mesura que la repressió de l'Estat, la que ha portat el seu president, Oriol Junqueras, a la presó i la seva número 2, Marta Rovira, a Suïssa, ha sumit la força en una espècie de depressió generalitzada. Acte per rebre les consignes del líder des d'Estremera, via carta postal. "Els actes estèrils no porten a res i sovint són contraproduents. S'ha de formar Govern, perquè si no s'entregarà la victòria del 21-D al davant del 155", assenyala la missiva llegida per la portaveu de la força, Marta Vilalta. No hi ha canvi, doncs, en el que  mana Junqueras. "Cal posar els llums llargs, teixir complicitats i preparar-se perquè el camí és llarg i de pujada".

Acte també, sobretot, per ajuntar files i donar-se ànims. I per aixecar-se. I per reivindicar-se. Ho ha fet el president del Parlament, Roger Torrent, sense la cotilla del càrrec que porta de dilluns a divendres.

Torrent, en el foc creuat d'hiperventilats independentistes, que exigeixen gairebé que s'immoli en nom d'una investidura no efectiva, i de les amenaces del constitucionalisme, es diguin Inés Arrimadas o el mateix Mariano Rajoy i la possible querella per malversació, ha donat resposta, sobretot, als primers.

La cantarella que ERC s'havia convertit en partit gairebé autonomista, precisament, per no adoptar una posició kamikaze, ha merescut les paraules sempre greus de Torrent. “¿Algú pot dir que ERC, amb el seu president a la presó i la seva secretària general a l'exili, no té compromís amb la República?”.

Moment crític per al partit

“Hem intentat de tot i una mica més”, s'ha respost el president de la Cambra catalana, “per portar a terme la república. Encara que ens costi sacrificis personals i electorals. I per aconseguir-la estem disposats a jugar-nos-ho tot”, ha sentenciat després d'assenyalar que l'actual és un dels moments més difícils en els 87 anys del partit.

Unes paraules, les de Torrent, que arriben, precisament, menys de 24 hores després que el Govern llancés la primera amenaça contra ell per proposar la querella per prevaricació contra el jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena.

Conscient que la militància, i fins i tot més, els càrrecs del partit, o molts d'ells, encara estan en estat de xoc després dels segons Fets d’Octubre, Torrent ha demanat als seus que “no defalleixin”. “Catalunya ha tirat endavant quan les institucions i la gent han anat de la mà”.

--

Acte  catàrtic d'Esquerra en les Cotxeres de Sants amb motiu del 14 d'Abril, aniversari de la República del 31 i, també, del naixement, per esos dies, del partit. Catàrtic por cuanto la repressió de l'Estat, la que ha portat al seu president, Oriol Junqueras, a la presó i al seu número 2, Marta Rovira, a Suïssa, ha sumit a la força en una espècie de depressió generalitzada. Acte per rebre ls consignes del líder des d'Estremera, via carta postal. "Els actes estérlies no porten a nada i freqüentment són contraproduents. Hay que formar Govern, perquè si no s'entregarà la victòria del 21D al frente del 155" assenyala la missiva llegida per la portaveu de la força, Marta Vilalta. No hi ha canvi doncs en lo que manda Junqueras. "Hay que posar les llums llargues, teixir complicitats i prepararase perquè el camí és llarg i en pujada".

Acte també, sobretot, per ajuntar files i donar-se ànims. I per aixecar-se. I per reivindicar-se. Lo ha fet el president del Parlament, Roger Torrent, sense la cotilla del càrrec que porta de dilluns a divendres.

Torrent, en el foc creuat d'hiperventilats independentistes, que exigeixen poco menos que s'immoli en pos d'un investidura no efectiva, i de les amenaces del constitucionalisme, llámese Inés Arrimadas o el propi Mariano Rajoy i esa possible querella per malversació, va donar resposta, sobretot, als primers.

La cantarella de que ERC s'havia convertit en partit poco menos que autonomista, precisament, per no adoptar una posició kamikaze, va merèixer les paraules sempre greus de Torrent. “Algú pot dir que ERC, amb el seu president a la presó i la seva secretària general en l'exili, no té compromís amb la República?”

Moment crític per al partit

“Hem intentat de tot i una mica més” s'ha respost el president de la Cámara catalana “per portar a terme la república. Encara que ens costin sacrificis personals i electorals. I per aconseguir-la estem disposats a jugárnoslo tot”, ha sentenciat tras assenyalar que l'actual és un dels moments més difícils en els 87 anys del partit.

Notícies relacionades

Unes paraules, les de Torrent, que arriben, precisament, menys de 24 hores després que el Govern llancés la primera amenaça contra ell per proposar la querella per prevaricació contra el jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena.

Conscient de que la militància, i fins i tot més, els càrrecs del partit, o molts d'ells, es troben encara en estat de xoc tras els segons Fets d’Octubre, Torrent ha demanat als seus que “no defalleixin”. “Catalunya ha tirat endavant quan les institucions i la gent han anat de la mà”