ENTREVISTA

Jordi Sànchez rebutja deixar l'escó fins que no hi hagi un "Govern legítim"

Nega els delictes que se li imputen i insisteix que el diàleg és l'única via per aconseguir la independència

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El número dos de JxCat, Jordi Sànchez, que havia sigut proposat per ser investit president de la Generalitat, ha subratllat des de la presó que descarta deixar l'acta de diputat al Parlament fins que hi hagi un "Govern legítim".

Així ho ha expressat en una entrevista aEl Independienteabans de la decisió adoptada dimecres passat pel jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena, que va prohibir a Sànchez participar en el ple de la seva investidura, que s'havia de celebrar avui i que finalment va ser desconvocat. 

En l'entrevista, Sànchez ha destacat que en la seva etapa al capdavant de l'ANC no va cometre "cap delicte", perquè va exercitar els seus "drets ciutadans d'associació, expressió i manifestació", per la qual cosa es considera un "pres polític" encara que ho negui l'Executiu central. També ha subratllat que "cap Govern ni el seu tribunal reconeix els seus propis presos com a presos polítics. No ho fa Nicolás Maduro ni tampoc Erdogan, per citar dos exemples actuals de sistemes polítics amb aparences institucionals i parlamentàries democràtiques", ha manifestat Sànchez.

Tot i estar en presó preventiva, l'expresident de l'ANC ha ressaltat que segueix amb els seus "drets polítics intactes" i ha remarcat que no es planteja deixar l'escó "com a mínim fins que hi hagi un Govern legítim a Catalunya".

El vehicle de la Guàrdia Civil

Notícies relacionades

El diputat ha dit, així mateix, que "no es pot banalitzar la violència però molt menys relatar com a violentes mobilitzacions multitudinàries protagonitzades des d'actituds no violentes i cíviques". Tot i censurar el vandalisme contra els vehicles de la Guàrdia Civil el 20 de setembre, ha remarcat que "van ser els únics danys produïts en una concentració que ens va superar per l'afluència i que es va allargar durant catorze hores de manera majoritàriament pacífica i cívica malgrat l'enuig pels registres policials".

Tot i que reconeix que va ser un error pujar a un vehicle de la Guàrdia Civil "perquè no va servir per persuadir els pocs manifestants que encara quedaven perquè se n'anessin a casa, i que la imatge ha sigut utilitzada fins a la sacietat per il·lustrar un relat que falseja els fets i que justifica el que és injustificable: l'acusació de sedició i rebel·lió".