LA MOBILITZACIÓ DEL 15 D'ABRIL

La secció sindical UGT de Renfe es desmarca de la manifestació de diumenge pels independentistes presos

Acorda no recolzar decisions del Secretariat Nacional de Catalunya del sindicat que no representin la "pluralitat" dels seus afiliats

zentauroepp42665870 marcha180325172512

zentauroepp42665870 marcha180325172512 / Robert Ramos

1
Es llegeix en minuts

La secció sindical d'UGT de Renfe es desmarca del Secretariat Nacional de Catalunya i no secundarà la manifestació de diumenge, 15 d'abril, pels polítics presos, coincidint amb els sis mesos de l'empresonament del diputat de JxCat Jordi Sànchez i del president d'Òmnium CulturalJordi Cuixart. En una assemblea extraordinària, aquest dimecres, ha acordat no recolzar decisions que entén que el "divideixen" com a "societat i sindicat". 

En un comunicat difonen la seva posició i afegeixen que respecten "les decisions de totes aquelles persones que optin individualment per participar o no" en la mobilització, convocada per la plataforma Espai Democràcia i Convivència, de la qual formen part, entre altres entitats, l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) i Òmnium, així com els sindicats CCOO i UGT.

Notícies relacionades

"A causa de la multitud d'opinions diferenciades", subratlla la secció sindicat d'UGT de Renfe, "i després d'un ampli debat", la resolució s'ha aprovat per unanimitat. "Som una secció sindical integrada per afiliats i afiliades amb diferents opcions polítiques, ideològiques, religioses, sexuals, etc. i aquesta pluralitat ens engrandeix i ens anima a seguir treballant, bolcant els nostres esforços i recursos únicament i exclusivament en la defensa dels drets laborals dels treballadors i les treballadores", afirma en la nota.

No "utilitzar" les seves sigles

Defensa, afegeix, "que cadascú en el seu àmbit personal es pugui posicionar davant qualsevol opció política i secundar qualsevol tipus de mobilització, però mai utilitzant les sigles" del sindicat. La plataforma Espai Democràcia i Convivència "no recull", subratlla, "la pluralitat de la societat catalana", i per això demana també a UGT de Catalunya que "no participi" en la manifestació de diumenge ni en cap de les seves convocatòries.