DESPRÉS DE L'OPERACIÓ POLICIAL

Els CDR no abaixen la guàrdia i persisteixen en la seva mobilització

Esgrimeixen que les operacions policials contra ells els "reafirmen" perquè "posen l'Estat contra les cordes"

zentauroepp42894901 membres dels cdr donen suport a tamara g c  a la sortida de 180412193357

zentauroepp42894901 membres dels cdr donen suport a tamara g c a la sortida de 180412193357 / Tania Tapia

2
Es llegeix en minuts
Júlia Regué

Els CDR no s'acovardeixen. Tot al contrari, fan una crida a persistir en la seva mobilització després de les operacions policials contra ells. "Les detencions ens reafirmen en la lluita i en les nostres conviccions. Resistirem i sortirem reforçats de tot això, perquè ens mostra que anem per bon camí", ha afirmat l'advocat i portaveu de l'organització Alerta SolidàriaDavid Aranda, encarregat d'entonar el manifest consensuat amb aquests comitès, que segueixen dient que "no tenen líders".

Aquest membre de l'equip jurídic que defensa els investigats ha assenyalat que els fets que s'imputen a la detinguda a Viladecans, Tamara Carrasco, que avui mateix ha sigut posada en llibertat amb càrrecs, "són constitutius de desobediència i desordres", tot i que "no descarta que se l'acabi investigant per terrorisme". "Veient la mentalitat retrògrada i feixista dels jutges no ho descartem", ha dit, i ha recordat que el sumari està sota secret, per la qual cosa ha refusat donar-ne detalls o fer especulacions.

L'Estat, "contra les cordes"

Aranda ha assegurat que les accions dels CDR "posen contra les cordes l'Estat i la seva falta de legitimitat" i que persistiran: "Davant la repressió respondrem amb més lluita, més força i més solidaritat", ha emfatitzat. Segons el lletrat, les operacions orquestrades per la Guàrdia Civil i els Mossos d'Esquadra, que es van saldar amb set detinguts i una desena més de citats a declarar davant la Justícia, es van portar a terme simultàniament "per generar por en la societat i intentar desmobilitzar".

A iniciativa de la policia autonòmica catalana es va arrestar sis persones que van participar en la mobilització al Parlament el 30 de gener, el dia de la suspensió del primer ple d'investidura. Estan en llibertat acusats de desordres, desobediència i alguns d'ells fins i tot d'atemptat contra l'autoritat, per haver obert el parc de la Ciutadella i haver traspassat el cordó policial fins a les portes de la Cambra catalana malgrat el blindatge dels Mossos.

L'operatiu dirigit per la Guàrdia Civil va detenir la ja posada en llibertat Tamara Carrasco i ara busca un veí d'Esplugues de Llobregat (Barcelona) que no es trobava al seu domicili quan el van anar a detenir i que segueix en parador desconegut estudiant la seva estratègia judicial. 

Notícies relacionades

"L'objectiu és crear el marc de repressió cap a nosaltres i posar-nos en el punt de mira perquè representem un espai de trobada ampli i plural sense líders ni executives, construint vincle entre veïns i veïnes, que respon col·lectivament en clau de no-violència, i això els fa por", ha rematat Aranda. 

Una cinquantena de persones han acompanyat les paraules de l'advocat amb cartells en els quals es podia llegir "jo també soc CDR" i han cridat a favor de l'alliberament dels polítics presos.