PROTESTA A LA CIUTADELLA

Sis detinguts per envoltar el Parlament en la investidura fallida de Puigdemont

La policia els atribueix els delictes de desordres públics i atemptat a l'autoritat

abertran41849472 barcelona 30 01 2018 concentracion convocada por la anc en l180410102335

abertran41849472 barcelona 30 01 2018 concentracion convocada por la anc en l180410102335 / FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat / Guillem Sánchez

Els Mossos d'Esquadra han detingut aquest dimarts sis persones a Malgrat de Mar (2), Solsona, Òrrius, Arenys de Mar i el Pont de Vilomara pels presumptes delictes d'atemptat contra l'autoritat i desordres públics per envoltar el Parlament el 30 de gener, quan estava previst celebrar el ple d'investidura de Carles Puigdemont. Tres d'ells ja estan en llibertat. Alguns arrestats estan vinculats al col·lectiu independentista La Forja.

Torrent va acabar suspenent el ple perquè el Tribunal Constitucional va ordenar que si es portava a terme havia de ser presencial i amb permís judicial previ del magistrat del Suprem Pablo Llarena.

Notícies relacionades

L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) va convocar per a aquell dia una concentració a l'avinguda de Lluís Companys de Barcelona, després que el parc de la Ciutadella fos tancat per motius de seguretat. No obstant, després de conèixer la decisió de Torrent centenars de manifestants van trencar el cordó de seguretat i es van concentrar durant hores davant el Parlament. L'ANC va desconvocar la protesta a la tarda, però alguns participants en la protesta van seguir al loc i van intentar acampar per exigir a Torrent que permetés el ple i s'investís Puigdemont a distància.

Fonts de la investigació han desvinculat aquestes detencions de l'operació de la Guàrdia Civil oberta aquest dimarts contra els CDR, ordenada per l'Audiència Nacional. Les mateixes fonts han recalcat que no han sigut ordenades per cap jutge, ja que és una investigació policial oberta pels fets del 30 de gener. Una vegada practicades les detencions, els Mossos enviaran l'atestat al jutjat de guàrdia corresponent.