TRIBUNAL SUPREM

El jutge Llarena torna a citar a declarar els nou empresonats pel procés

El magistrat els comunicarà l'ordre de processament i podran expressar el que considerin oportú

La justícia espanyola confia a revertir la decisió d'Alemanya sobre Carles Puigdemont

zentauroepp42856133 barcelona 09 04 2018 el rey felipe vi preside la entrega de 180410011922

zentauroepp42856133 barcelona 09 04 2018 el rey felipe vi preside la entrega de 180410011922 / ALBERT BERTRAN

1
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat

El jutge del Tribunal Suprem, Pablo Llarena, ha tornat a citar a declarar per als pròxims 16, 17 i 18 d'abril els nou processats en la causa que investiga el procés secessionista a Catalunya que estan en situació de presó provisional. En aquest mateix acte, se'ls comunicarà en persona l'ordre de processament per rebel·lió i malversació i se'ls oferirà l'oportunitat perquè expressin el que considerin oportú.

En concret, hauran de comparèixer al Tribunal Suprem el 16 d'abril vinent Oriol Junqueras, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart; per al 17 d'abril Joaquim Forn, Josep Rull i Raül Romeva; i per al 18 d'abril, Jordi Turull, Dolors Bassa i Carme Forcadell. Quedarà pendent que vagin al jutjat la resta de 16 processats que estan en llibertat.

Revertir la situació de Puigdemont

Notícies relacionades

Fonts del Tribunal Suprem han assegurat, d'altra banda, que confien a poder revertir la decisió cautelar que ha pres l'Audiència de Schleswig-Holstein respecte a rebutjar el delicte de rebel·lió per a l'entrega a Espanya de l'expresident Carles Puigdemont. En aquest mateix sentit, han apuntat la mesura de llibertat amb fiança per a l'exmandatari català que va acordar el tribunal alemany no és la decisió final.

En un principi la intenció del jutge Llarena és no fer cap moviment fins que la resolució sigui ferma. És aleshores quan es podria plantejar recórrer al Tribunal de Justícia de la Unió Europea perquè es pronunciï sobre si Alemanya ha aplicat bé l'ordre europea de detenció.