L'empresari que va demanar presó per a Torrent se sent "avergonyit de ser alemany"

Karl Jacobi: "Puigdemont viu a Brussel·les com un rei i nosaltres li paguem"

jacko

jacko

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

L'empresari alemany que va intervenir en un col·loqui al Cercle de Directius de Parla Alemanya per afirmar que el president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent, hauria d'anar a la presó, va afirmar aquest divendres sentir-se "avergonyit" després que la justícia alemanya hagi deixat en llibertat a l'expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont.

"És la primera vegada en la meva vida que em sento avergonyit de ser alemany. La gent aquí no té ni idea del que està passant a Espanya i el resultat m'insulta", ha dit Karl Jakobi en declaracions a RAC-1.

Atac a TV-3

Segons ell, ha influït en la posada en llibertat de Puigdemont "la fàbrica de propaganda que és TV-3": "L'opinió pública a Alemanya i altres països europeus és la que hi ha, i la que hi ha és més aviat per tendència a favor d'aquests nazis catalans. TV-3 té les seves estructures i organitzacions i està fent propaganda per tot Europa".

"Al final els jutges són éssers humans. El que ells pensen i veuen està, lògicament, influenciat al que sigui aquesta persona, i a l'hora de fer un judici lògicament tot això influeix", ha afegit.

Per Jakobi, "els catalans existencialment viuen d'això, perquè el que ells volen és una cosa que a la Constitució no està previst. Han de mentir i falsificar la història".

Va defensar que el Govern espanyol va avisar diverses vegades Puigdemont, i va considerar que el referèndum de l'1-O va ser "la formulació d'un cop d'Estat".

Preguntat sobre el fet que el Tribunal Regional Superior (OLG) de Schleswig-holstein veu possible l'extradició de Puigdemont per un delicte de malversació, però no pel de rebel·lió, va assegurar que "per descomptat que hi va haver violència".

Així, va indicar que el problema és que a Alemanya "no hi ha cap llei a la Constitució contra el que ha fet Puigdemont", i que per això no el poden jutjar per aquest delicte.

A favor de la presó preventiva

Sobre si comparteix la presó preventiva per als polítics catalans empresonats, va defensar la mesura: "El mateix Puigdemont ha demostrat el que pot passar, que la gent surt d'Espanya, viu a Brussel·les com un rei i nosaltres li paguem".

Notícies relacionades

Després que Jakovi intervingués en la conferència celebrada al març al Círculo Ecuestre per dir-li a Torrent que hauria d'anar a la presó, el president del Cercle de Directius de Parla Alemanya, Albert Peters, va demanar disculpes pel to de l'empresari al president del Parlament.

Jakobi va assegurar que Peters "com a persona" comparteix la seva mateixa opinió, si bé com a president de l'entitat ha de ser políticament correcte perquè el que digui s'interpreta com una opinió de tots els membres.