COMUNITAT DE MADRID

El tribunal del màster de Cifuentes no va existir: les professores no es van reunir mai per examinar el seu TFM

La presidenta regional també va adornar el nom del seu primer màster per exalçar el seu currículum

zentauroepp42777421 cifuentes180404173650

zentauroepp42777421 cifuentes180404173650 / DAVID CASTRO

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El tribunal que va avaluar el treball final del màster (TFM) de la presidenta de la Comunitat de Madrid, Cristina Cifuentes, a la Universitat Rei Joan Carles no va arribar mai. De fet, les tres professores (Cecilia Rosado, Alicia Esperanza López i Clara Souto) que van haver de puntuar el treball de la política del PP no es van arribar a reunir mai per examinar-lo. Segons han confirmat a El ConfidencialEl Confidencial fonts de l'Institut de Dret Públic (IDP) d'aquest centre universitari -els responsables del títol-, alguna d'elles ni tan sols ha arribat a examinar Cifuentes, ni del TFM ni de qualsevol altra assignatura.

I en el cas que ho haguessin fet -cosa que aquest mitjà nega- el tribunal hauria incomplert el reglament de la URJC del 2011, tal com va explicareldiario.es. Segons aquesta norma, un dels seus integrants hauria d'haver sigut "professor d'un altre" centre educatiu. 

De moment, tant les tres docents com el catedràtic de Dret Constitucional Enrique Álvarez Conde, director del màster i de l'Institut de Dret Públic, eviten les preguntes i s'escuden en evasives. Tots ells han de comparèixer en la investigació oberta pel rector de la URJC, Javier Ramos, que tindrà el suport de dos funcionaris externs per mediació de la Conferència de Rectors d'Universitats Espanyoles (CRUE).

D'altra banda, eldiario.es ha informat que Cifuentes també va adornar el nom el seu primer màster tant en la biografia oficial de la Comunitat de Madrid com en la de l'Assemblea: encara que es deia Curs Superior en Administració Pública, la presidenta el va rebatejar com a Màster en Administració Pública i Direcció d'Empreses. Aquest programa el va realitzar en el curs 1999-2000 a l'Institut Universitari d'Investigació Ortega y Gasset.

Suport del Govern i el PP

El ministre de Justícia, Rafael Catalá, ha mostrat el seu suport a Cifuentes, sobre qui ha afirmat que ha fet un "exercici de transparència" al presentar proves . "No se li pot demanar més", ha dit.

Notícies relacionades

En aquesta línia, el vicesecretari de Política Social i Sectorial del Partit Popular, Javier Maroto, ha recolzat Cifuentes i ha assenyalat la Universitat: "És qui ara té un problema perquè ha de demostrar si es donen títols sense les acreditacions suficients".

Per últim, el president del Govern de Múrcia, Fernando López Miras, ha criticat la duresa de l'oposició durant la compareixença i l'ha comparat a TVE amb un "escamot d'afusellament" format "per disparar".