CONVIVÈNCIA

El PSC acumula més de mig centenar d'atacs a seus i dirigents

"No ens intimidaran", diu el secretari d'Organització del partit, Salvador Illa

foto 3258106

foto 3258106

2
Es llegeix en minuts
Europa Press

El PSC acumula en els últims mesos més de mig centenar d'atacs a les seves seus i insults i agressions a dirigents i quadros del partit, però el secretari d'Organització del partit, Salvador Illa, avisa: "No ens intimidaran".

En declaracions a Europa Press, Illa ha destacat que el PSC "no deixarà de defensar el que pensa ni el seu projecte polític" encara que rebi atacs, que s'han vist incrementats notablement en les últimes setmanes.

Les seus socialistes han sigut atacades en més de 25 ocasions i s'han amenaçat i assetjat desenes de dirigents i quadros del partit: entre ells, el líder de la formació, Miquel Iceta, i la líder al Congrés dels Diputats, Meritxell Batet.

També han sigut assetjats i increpats membres destacats del partit, com el líder a l'Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni; els alcaldes de Santa Coloma de Gramenet (el Barcelonès), Núria Parlon, i de Mataró (Maresme), David Bote; la líder a Girona, Sílvia Paneque, i el diputat al Parlament Carles Castillo.

A més, diversos dirigents han patit atacs personals als seus domicilis i espais de treball, com és el cas del líder socialista a Tortosa (Baix Ebre), Enric Roig, a qui li han fet pintades a favor dels polítics presos al seu despatx professional.

Les pintades s'han repetit a desenes de seus socialistes, com la nova del PSC, en què fa una setmana van aparèixer missatges com Fora de CatalunyaPuta Espanya Espanyols maricons.

Crida

Illa detalla que els atacs a seus es reparteixen per tot el territori català i s'han incrementat en les últimes setmanes: "Fem una crida a un clima de respecte i demanem que tothom s'expressi i manifesti respectant l'ordre públic i la convivència".

Aquesta crida es va materialitzar en l'últim ple del Parlament, en què el PSC va defensar una proposta per condemnar "els actes vandàlics o violents", els atacs a seus de partits i l'assetjament a polítics: es va rebutjar amb els vots de JxCatERC i la CUP, que es van imposar als vots a favor de Cs, el PSC, el PP i els comuns.

El text l'havia presentat el PSC, havent-lo pactat amb el PP, i concretament instava a condemnar atacs a seus i insults, amenaces i assetjaments a polítics, a més de rebutjar els actes vandàlics "en concentracions i manifestacions en els últims mesos a Catalunya".

Notícies relacionades

Miquel Iceta va defensar la proposta i va condemnar qualsevol mena de violència, i va instar a "escoltar els comandaments dels Mossos: hi ha el risc d'un gir violent i s'ha de tallar en sec".

"No permetem que la ràbia, la indignació i la impotència dictin la nostra política col·lectiva. Ni disturbis ni intolerància, s'han de prevenir mentre hi siguem a temps", va dir, i va insistir que la millor manera de canviar de rumb és constituir ja un Govern que compleixi la llei i en què puguin participar les diferents sensibilitats a Catalunya.