Turull: "Ha sigut dur passar de 'presidenciable a presidiari'"

jlr14047

jlr14047 / JOSE LUIS ROCA

1
Es llegeix en minuts

L'exconseller de Presidència Jordi Turull ha reconegut que va ser un "cop dur" passar en menys de 24 hores "de presidenciable a presidiari", al ser empresonat l'endemà de la seva fallida investidura com a president català, encara que les seves conviccions estan "més fortes" davant de "tanta injustícia".

Així ho assegura el compte oficial de Twitter de Turull, que aquest dissabte ha rebut la visita de la seva dona i les seves filles a la presó madrilenya d'Estremera, on va tornar a ingressar divendres passat 23 de març per ordre del magistrat del Tribunal Suprem Pablo Llarena, després de processar-lo per rebel·lió i malversació.

"Fa una setmana vaig passar en menys de 24h de 'presidenciable a presidiari'", recorda Turull, que dijous 22 de març es va sotmetre al Parlament a la primera sessió de la seva investidura com a president de la Generalitat, que no va fructificar perquè la CUP es va abstenir i va evitar que obtingués la majoria absoluta requerida en la primera votació.

Notícies relacionades

L'endemà de la primera votació, Turull va comparèixer al Suprem davant Llarena, que va acordar enviar-lo a presó preventiva després de processar-lo per rebel·lió i malversació en el marc de la causa sobre el procés unilateral cap a la independència de Catalunya.

"Un cop fort, però les meves conviccions estan més fortes davant tanta injustícia", exclama Turull en el seu missatge a Twitter, en què incorpora el 'hastag' #elmeucosalapresoelmeucoraCatalunya.