VISTA

El Suprem veurà el 25 d'abril els recursos de Mas, Ortega i Rigau contra les condemnes pel 9-N

L'alt tribunal ja va decidir en contra de l'exconseller Francesc Homs

L’expresident Artur Mas, l’exvicepresidenta Joana Ortega i l’exconsellera d’Ensenyament Irene Rigau, després de declarar pel 9-N.

L’expresident Artur Mas, l’exvicepresidenta Joana Ortega i l’exconsellera d’Ensenyament Irene Rigau, després de declarar pel 9-N. / FERRAN SENDRA

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Tribunal Suprem celebrarà el 25 d'abril la vista per atendre els recursos presentats per l'expresident Artur Mas, l'exvicepresidenta Joana Ortega i l'exconsellera d'Ensenyament Irene Rigau per la condemna que els va imposar el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) per impulsar la consulta participativa del 9 de novembre del 2014.

Mas va ser condemnat a dos anys d'inhabilitació per desobeir les advertències del Constitucional i 36.000 euros de multa, mentre que Ortega va rebre una pena d'un any i nou mesos d'inhabilitació, i Rigau, un any i mig. El tribunal, en canvi, els va absoldre del delicte de prevaricació que reclamava la fiscalia.

Notícies relacionades

El més probable és que el Suprem mantingui amb els recursos de Mas, Ortega i Rigau el mateix criteri que amb Francesc Homs, exconseller de Presidència i exportaveu del Govern de Mas. El Suprem el va condemnar a 13 mesos d'inhabilitació i una multa de 30.000 euros pel mateix delicte que els seus excompanys de gabinet.

El Suprem es va encarregar de jutjar Homs (a diferència de Mas, Ortega i Rigau, que van ser jutjats pel TSJC) ja que en el moment del judici era diputat del PDECat al Congrés. Com a conseqüència de la condemna, Homs va haver de deixar l'acta de parlamentari.