ELS EXMEMBRES DEL GOVERN A BRUSSEL·LES

La fiscalia belga no veu risc de fuga en Comín, Serret i Puig

zentauroepp41228783 from left  former catalan minister of culture lluis puig gor180326232032

zentauroepp41228783 from left former catalan minister of culture lluis puig gor180326232032 / VIRGINIA MAYO

1
Es llegeix en minuts
Silvia Martinez

Els exconsellers Meritxell Serret, Lluis Puig i Toni Comín ja s’han posat a disposició de les autoritats judicials de Bèlgica, segons va informar ahir la Fiscalia de Brussel·les, que va confirmar contactes amb l’equip d’advocats dels tres polítics. No obstant, com que «no hi ha risc manifest de fuga», prossegueix el ministeri fiscal, cap dels tres estan sent «buscats activament».

En la primera nota de premsa emesa des de la recepció de l’euroordre cursada pel Tribunal Suprem, la fiscalia belga va certificar que ha sol·licitat informació addicional a les autoritats judicials espanyoles, a través de l’oficina de coordinació judicial europea (Eurojust), encara que evita precisar quin tipus de dades ha reclamat per determinar com procedir.

Notícies relacionades

De moment, recalca la fiscalia belga, ni Serret ni Comín ni Puig, que es van reunir ahir amb el seu equip d’advocats per preparar la seva defensa, han sigut interrogats per les autoritats judicials belgues ni han sigut citats a declarar davant un jutge d’instrucció, una cosa, no obstant, que «podria passar en un futur pròxim», assenyalen sense més detalls de quan podria produir-se aquest fet.

Per una altra part, l’exconsellera Clara Ponsatí, que és a Saint Andrews (Regne Unit), té previst entregar-se a la policia escocesa aquesta setmana, «com a molt tard dijous», però el seu advocat, Aamer Anwar, va avançar ahir que la seva intenció és recórrer l’ordre d’extradició cursada per les autoritats espanyoles.