LA INVESTIDURA FALLIDA

JxCat afirma que Turull "tenia els vots necessaris" per ser president

"Només si guanyem tornaran a ocupar els seus escons", assegura sobre els presos

JxCat afirma que Turull "tenia els vots necessaris" per ser president

Alberto Estevez

1
Es llegeix en minuts

El diputat de Junts per Catalunya Quim Torra ha sorprès tots els diputats del Parlament quan ha assegurat que Jordi Turull hauria "tingut els vots necessaris" si hagués pogut sotmetre's avui a la segona votació de la seva sessió d'investidura.

El candidat de JxCat es va quedar en la primera volta en 64 suports perquè no va poder comptar amb els vots de la CUP. No hi havia indicis, a més, que els antisistema anessin a canviar d'opinió, així que l'única opció que semblava tenir Turull era que Carles Puigdemont i Toni Comín renunciessin als seus escons, cosa que no ha succeït. No obstant, Torra no ha aclarit la seva afirmació.

Notícies relacionades

Pel que fa a la resta, el discurs del diputat de JxCat s'ha centrat a criticar un Estat que, segons ell, "s'ensorra". "El Rei va nu i ho sabem. No es pot tapar la regressió, l'autoritarisme, la conculcació dels nostres drets com a ciutadans europeus", ha afegit.

Torra ha suscitat l'aplaudiment dels membres independentistes de la Cambra, i també dels de Catalunya en Comú, quan ha recordat que hi havia familiars dels presos presents a l'hemicicle. "Només si persistim i guanyem tornaran a ocupar els seus escons", ha dit. I, dirigint-se en concret a Turull, ha subratllat: "Jordi, no fallarem. T'ho prometem".